Takaisin sivun yläreunaan

Alueen ruokalähettiläs: Eeva Mertanen

Teksti Oodia/Heta Jyrälä, Eetu Ollikainen | Kuvat ERG/Taste Savo | Kaupallinen yhteistyö

Eeva Mertanen on Ravintolamestareiden toimitusjohtaja.

Mistä sinut tunnetaan?

Minut tunnetaan Ravintolamestareiden toimitusjohtajana, halailijana ja ihmisenä, joka on kutsumusammatissaan. Se on poikinut myös tunnustuksia, kuten Savon Nainen 2021- sekä markkinointiväen Vuoden Mirkku 2019 -palkinnot. Olen erittäin otettu kaikista tunnustuksista. Erityisen ylpeä olen vuoden 2020 Vuoden Nuori Johtaja -kunniamaininnasta, sillä siihen vaaditaan suosittelijoita omasta työpaikasta. On mahtavaa, että oma tiimi uskoo tekemiseen ja siitä vielä saa julkisen tunnustuksen.

Millainen on paras makumuistosi?

Lapsena asuin Irlannissa ja rakastin jo nelivuotiaana sinisimpukoita. Opin jo varhain, että kaikki lautasella olevat maut ovat parhaimmillaan lähellä. Kannattaa aina kokeilla paikallista ruokakulttuuria ja paikallisia raaka-aineita.

Mistä inspiroidut?

Yhdessä tekeminen ja innovointi on parhaita asioita maanpäällä! Elän ja hengitän gastronomiaa niin töissä kuin vapaallakin. Kaikki matkat kietoutuvat aina gastronomian ympärille, mihin kuuluu ruuan lisäksi kulttuuri, taiteet ja ihmiset. Ympäröivät ihmiset inspiroivat minua.

Mikä on Pohjois-Savon alueessa ja ruokakulttuurissa ainutlaatuista?

Alueella parasta on luonnon voima ja ruuan parissa työskentelevien yhteisöllisyys. Tuottajat ovat intohimoisia ja tekevät kaiken rakkaudesta lajiin. Alueen erilaiset mikroilmastot mahdollistavat todella laajat sadot järveltä metsään, pellolle ja puutarhaan. Täällä maailman maut kietoutuvat paikallisiin tuotteisiin.

Minkä ruokaan liittyvän salaisuuden haluat jakaa?

Tiesitkö, että nuori maitohorsma on yhtä herkullista kuin vihreä parsa?

Millaisen paikallisen gastronomisen lahjan veisit tuliaisiksi?

Kolme alueen helmeä samassa paketissa: Record Coffee Companyn Puijo 1963 -kahvia, Virtalan tilan Kuopio Hunajaa ja Taito Shopista kaksi Kuopio-mukia. Tule käymään – me rakastamme tätä aluetta ja olen varma, että sinäkin rakastut siihen.

 

 

Juomakulttuuri, tehdaskierrokset ja tastingit

Kaikki aktiviteetit löytyvät osoitteesta www.tastesavo.fi/makumatkat-savossa

Paikallista keittiö- ja juomakulttuuria -kokkikoulu

Opi valmistamaan drinkkejä laadukkaista Lignell & Piispasen tehtaan tuotteista ja pääset myös kurkistamaan Koivumäen Kartanon keittiön saloihin. Kartanolla järjestetään myös paikalliset maistajaiset, jotka tarjoavat opastetun tastingin Lignell & Piispasen tuotteisiin.

 

Metsästä lasiin – tehdaskierros & tasting

Kuopiolaisen perheyrityksen Lignell & Piispasen tehdaskierroksella kuulee, kuinka marjalikööriä sekä muita laadukkaita suomalaisia alkoholijuomia valmistetaan. Yhdistä ruokailu ravintoloissa: Koivumäen Kartano, Puijon Torniravintola, Isä Camillo tai Musta Lammas.

 

Risteily ja vierailu Alahovin viinitilalla

Risteily kesäisellä Kallavedellä, ruokailu laivalla ja viini-tasting marjaviineistä Alahovin viinitilalla. Retki soveltuu hyvin yritysasiakkaille ja lapsiperheille. Retken kesto 4 tuntia, lähtö Kuopion matkustajasatamasta.

 

Tehdaskierros ja tasting panimoissa

Vieraile Suomen paras olut -kilpailun 2019 voittajan Iso-Kallan panimolla tai käy kuulemassa tarinoita RPS:n panimon toiminnasta ja siitä, mistä panimo sai alkunsa. RPS Taproomissa nautiskellaan tehdaskierroksen jälkeen tastingin merkeissä.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

European Region of Gastronomy – Kuopio Region 2020–2021

Pöytä on katettu: Koe mualiman kulinaarinen napa ja Euroopan herkullisimmat vuodet 2020–21 www.tastesavo.fi
Jaa artikkeli