Takaisin sivun yläreunaan

Autenttista espanjalaista tunnelmaa

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Oodia/Roosa Kosunen | Kaupallinen yhteistyö

Kuopioon avautuu uusi viini- ja tapasbaari, joka kutsuu nauttimaan ja oleskelemaan.

Torin reunalle avautuu kesäkuussa ravintola El Barril, jonka valikoimissa on aitoja tapaksia, espanjalaisia viinejä ja oluita sekä herkullisia drinkkejä. Ravintolan sisustus henkii niin ikään espanjalaista tunnelmaa, aina tummista viinitynnyreistä persoonallisiin espanjalaisiin kaakeleihin. Ravintola on syntynyt omistajien pitkäaikaisesta haaveesta.

– Haluamme luoda tästä sosiaalisen paikan, johon ihmiset tulevat viettämään after workia tai aloittelemaan iltaa ystävien kanssa, kertoo Juuso Luostarinen, toinen ravintolan yrittäjistä.

Ravintola palvelee asiakkaita iltapäivästä myöhään iltaan. Keittiö tarjoaa seurusteluun sopivia lämpimiä sekä kylmiä tapas-annoksia ja herkullisia perinteisiä espanjalaisia jälkiruokia. Sesongeittain vaihtuvat ruoka- ja juomalistat takaavat sen, että asiakas pääsee testaamaan säännöllisesti uusia makunautintoja.

– Haluamme itse kokeilla uutta ja samalla pitää huolen, että asiakkaat eivät pääse kyllästymään. Keväällä tarjolla on raikasta ja kevyttä, syksyllä ja pikkujoulukaudella vähän tuhdimpaa siihen vuodenaikaan sopivaa ruokaa sekä juomaa. Myös laaja drinkkilistamme vaihtuu säännöllisesti, sanoo Luostarinen.

El Barril aukeaa asiakkaille kesäkuun toisella viikolla. Erinomaisella sijainnilla sijaitsevassa ravintolassa on 49 asiakaspaikkaa ja lisäksi kesäisin terassipaikkoja Kauppakadulla.

– El Barril on ennen kaikkea seurusteluun ja oleskeluun sopiva kokoontumispaikka, jossa ihmiset pääsevät viettämään rentoa aikaa ystävien, herkullisten ruokien ja hyvien juomien parissa, summaa ravintolan toinen yrittäjä Angel Silva.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

El Barril

Kauppakatu 28, Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti
Roosa Kosunen