Takaisin sivun yläreunaan

10 + 1 vinkkiä LinkedIn-profiiliin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Pexels

Monelle meistä käy samoin: tulee perustettua uusi sosiaalisen profiili ja sitten se enemmän tai vähemmän unohtuu. Vuodet vierivät ja tiedot vanhentuvat. Sitä tietää, että jotain pitäisi tehdä muttei ehdi, kehtaa, jaksa tai tiedä mistä edes aloittaisi.

Kesän kunniaksi on aika pyyhkiä pölyt LinkedIn-profiilista! Onpahan sitten syksyä varten kaikki kunnossa.

Näillä vinkeillä pääsee hyvään alkuun:

1 Valitse tyylillesi sopiva profiilikuva

Paras on kasvokuva, josta sinut tunnistetaan. Myös persoonaa, ammattia tai osaamista kuvaavat kuvat herättävät kanssakeskustelijoiden kiinnostuksen. Hyödynnä mahdollisuuksien mukaan ammattilaisen ottamaa kuvaa. Lue lisää hyvän profiilikuvan salaisuuksista tästä >

2 Vaihda oletustausta pois

Profiilia voi freesata taustakuvalla. Mikä kuvaa sinua, intohimoasi tai osaamistasi? Haluatko julistaa työpaikkasi ilosanomaa? Esimerkiksi Canvasta löytyy helposti muokattavia pohjia.

3 Päivitä headline

Päivitä nimesi alla oleva kuvausteksti (headline). Kertooko tittelisi sinusta kaiken olennaisen vai konkretisoisiko muutama avainsana paremmin sitä, missä voit auttaa muita? Tässä kohtaa voit kertoa myös olevasi opiskelija tai hakevasi töitä.

LinkedIn-profiilin näkymä
Omassa profiilissani suosin yksinkertaisuutta: taustakuva on simppelisti Oodian sininen ja headlinessa lukee sisällöntuottaja, vaikka työni kattaa muutakin. Tarkempia tietoja löytyy sitten alempaa profiilista.

 

4 Kuvaile itseäsi esittelytekstissä (about)

Mitä osaat, mistä innostut, mitkä ovat tavoitteesi? Avaa muutamia kovia ja pehmeitä taitoja ja konkretisoi taitosi esimerkein. Jaottele teksti selvästi kappalevälejä, ranskalaisia viivoja tai emojeja käyttäen.

5 Avaa oleellisin työkokemuksesi (experience)

Mitä olet näissä paikoissa tehnyt, oppinut ja kehittänyt? Linkitä tähän työnantajasi LinkedIn-sivu ja halutessasi sopivia referenssejä.

6 Lisää käymäsi koulut (education)

Kaikkea ei tarvitset päiväkodista asti listata, vaan enemmän kiinnostaa se, mistä ja milloin olet hankkinut nykyisen osaamisesi.

7 Mitä muuta puuhaat?

Työskenteletkö vapaaehtoisena? Volunteering-kohtaan voit listata esimerkiksi järjestöjä, joiden toiminnassa olet mukana.

Kuvauksiin voi kirjoittaa pidemmin virkkein tai ranskalaisin viivoin. Kielenä voi käyttää suomea tai englantia. Itselleni valitsin suomen kielen, sillä sisällöntuottajana kirjoitan kaiken nimenomaan suomeksi.

 

8 Lisää taitoja

Taitoihin (skills) voit listata muun muassa hallitsemiasi taitoja ja ohjelmistoja. Voit myös kannattaa (endorsements) tuntemiesi ihmisten taitoja.

9 Pyydä ja anna suosituksia

Voit pyytää suosituksia (recommendations) niin esihenkilöiltäsi kuin työkavereiltasi tai asiakkailtasi. Anna myös reippaasti suosituksia omille tutuillesi, kuten nykyisille ja entisille tiimiläisille ja esihenkilöille.

10 Ole aktiivinen

Julkaise ja kommentoi rohkeasti! LinkedIn on alusta, jossa voi tykätä ja kommentoida helposti myös tuntemattomien julkaisuja. Reagoinnin ja aktiivisuuden pohjalta verkostosi kasvaa ja seinällesi nousee sinua kiinnostavia asioita.

Bonuksena oma suosikkini:

Ota profiilisi URL-osoitteen perästä turhat merkit pois! Osoitetta pääsee muokkaamaan oman profiilin oikeasta yläkulmasta kohdasta ”Edit public profile & URL” > ”Edit your custom URL”. Simppeli URL-osoite on tyylikkäämpi esimerkiksi työhakemuksissa.

Jaa artikkeli

Kirjoittaja

Heta Jyrälä