Takaisin sivun yläreunaan

Työharjoittelussa Oodialla

Teksti Oodia/Lotta Karppinen | Kuvat Oodia/Mirka Happonen

Aloitin reilu viikko sitten parin kuukauden harjoittelujaksoni Oodialla. Olen jo pidempään ollut kiinnostunut viestinnästä, mutta netistä löytyvän tiedon lisäksi halusin päästä selvittämään mitä ala todellisuudessa on.

Aiempaa kokemusta alalta minulla ei vielä ole, joten en edes osannut ajatella mitä kaikkea olisi mahdollista päästä kokeilemaan ja tekemään. Ajatuksena minulla oli kuitenkin jotain kirjoittamista ja kuvaamista, muttei juurikaan sen tarkempaa suunnitelmaa. Olen innoissani kaikista mahdollisista työtehtävistä mitä minulle uskalletaan antaa.

Tähän mennessä olen tehnyt digiartikkeleja, ideoinut erikoisaikakausilehteä ja kirjoittanut artikkelin. Tekstiviestejä ja muutamaa avoimen yliopiston kurssia lukuun ottamatta olen viimeksi kirjoittanut tekstiä vuosi sitten äidinkielen ylioppilaskokeessa, joten kirjoittaminen on alkuun tuntunut hieman haastavalta. Hetalla onkin ollut kova työ kaikkien yhdyssanavirheiden ja lauserakenteiden korjaamisessa, mutta Kuopion positiivisimmassa viestintätoimistossa fiilis on ollut koko ajan positiivinen ja kannustava.

Jatkossa olisi hienoa päästä tutustumaan järjestelmäkameran käyttöön ja muihin kuvaamiseen liittyviin asioihin. Kokonaisuutta esimerkiksi lehden rakentumisessa on mielenkiintoista seurata. Odotan seuraavia vaiheita prosessissa ja sitä kun kirjoittamani artikkeli tulee oikoluvusta ja pääsen korjaamaan lisää kielioppivirheitä. Lehden taittaminen kuulostaa mielenkiintoiselta prosessilta, joten sitä olisi mukava päästä seuraamaan ja ehkä myös kokeilemaan.

Korkeakoulujen yhteishaun lähestyessä olen jo tämän lyhyen ajan perusteella varmemmin ja luottavaisemmin mielin alavalinnan suhteen. Uskon olevani ainakin lähellä tulevaisuuteni haavetyötä.

Jaa artikkeli

Kirjoittaja

Lotta Karppinen