Takaisin sivun yläreunaan

Uudelle urapolulle

Teksti Oodia/Sari Kinnunen | Kuvat Oodia/Saga Iinatti

Uusi vuosi ja uudet kujeet – näinhän se menee. Tämä vuosi on alkanut itselleni aivan uudenlaisten työtehtävien parissa. Olen päässyt tutustumaan lehden tekemiseen monella tapaa. Olemme miettineet sisältösuunnitelmaa, olen tehnyt henkilöhaastattelun ja kirjoittanut artikkeleita ja tutustunut taitto-ohjelmaan. Tavoitteena on myös päästä sinuiksi kameran kanssa, jotta voin itse kuvittaa omat artikkelini. Tämän lisäksi olen päässyt seuraamaan mainoskuvauksia ja osallistumaan niiden toteutukseen. Työ on mielenkiintoista ja monipuolista, aivan kuten toivoinkin hakiessani työharjoitteluun Oodialle. Lisäksi tämä positiivinen yhdessä tekeminen on saanut oloni tuntumaan kotoisalta alusta saakka.

Miten tähän on tultu? Aikanaan lukion jälkeen hakiessani rakennusinsinöörikoulutukseen en osannut edes kuvitella minne työelämä minut vielä vie. Avoimin mielin vaihdoin hirsirakennusten kuvien piirtämisestä asiakaspalvelun puolelle. Asiakkaiden kanssa työskennellessä aika kului mukavasti. Välillä kävin kokeilemassa olisiko kansainvälinen bisnes minun juttuni, mutta palasin kuitenkin takaisin läheisiin asiakaskontakteihin.

Vuosien varrella täydensin osaamistani sisustusartesaanin koulutuksella Kalajoella. Näillä opeilla tein sisustussuunnitelmia asiakkaille ja siirryin toisen hirsifirman palvelukseen auttamaan asiakkaita, jotka rakensivat kotiaan. Tämän jälkeen seurasikin loikka aivan toisenlaisiin kuvioihin, kun omakotitalojen ja mökkien kanssa työskentely vaihtui kerrostalorakentamisen maailmaan. Siellä saikin ottaa naapurit aivan uudella tavalla huomioon muutoksia tehtäessä.

Sillä tiellä olisin varmaankin edelleen, jos emme olisi päättäneet muuttaa lähes kolmensadan kilometrin päähän tänne Savon sydämeen. Koska rakennustyömaan päivittäisten asioiden hoito ei näin kaukaa onnistu, ilmoittauduin paikalliseen työvoimatoimistoon työnhakijaksi. Sieltä tuli sähköpostiin viestejä erilaisista työpaikoista ja koulutuksista. Jotenkin sieltä pomppasi esiin Sisällöntuotannon ja markkinoinnin perusteet -kurssi, joka kuulosti houkuttelevalta. Eikä vähiten siksi, että koulutukseen kuuluu myös työharjoittelua, joka tällaiselle tekemällä oppijalle on aivan ehdoton vaihtoehto.

Sisällöntuotannon ja markkinoinnin ajattelen olevan hyvin tätä päivää alalla kuin alalla, eli tämä täydentää rakennusalan ja sisustajan osaamistani, mutta avaa samalla myös aivan uusia mahdollisuuksia. Loputtoman uteliaana kaikesta kiinnostujana Oodia on loistava paikka oppia sisällöntuotannon saloja ja tutustua uuteen kotikaupunkiini.

 

Jaa artikkeli

Kirjoittaja

Sari Kinnunen