Takaisin sivun yläreunaan

Vinkit tapahtumien lisäämiseen kaupunkisi.fi-alustalle

Teksti Oodia/Tatu Jyrälä

Kaupunkisi.fi on Kuopion alueen tapahtumakalenteri, jonne kerätään kattavasti tapahtumia festivaaleista webinaareihin ja käsityöpajoihin. Voit lisätä omat tapahtumasi kalenteriin joko omilla tunnuksilla tai etusivun alareunasta löytyvällä lomakkeella.

1. Valitse näyttävä kuva

”Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”. Digitalisaation aikakautena, kun ihmiset seuraavat loputonta sisältöjen massaa sosiaalisissa medioissa, verkkolehdissä ja tapahtumakalentereissa, hyvän kuvan merkitys on valtava.

Käyttäjät ohittavat huonon kuvan tai pelkän tekstin alitajuisesti ja huomio kiinnittyy hyviin, hauskoihin tai mielenkiintoisiin kuviin, ja sinulla onkin vain hyvin vähän aikaa tehdä hyvä ensivaikutelma. Kuvan on oltava korkealaatuinen ja isokokoinen sekä tapahtumaan liittyvä. Kiinnitä huomiota myös väreihin, sillä ne herättävät huomiota. Laadukas kuva herättää luottamusta, huonolaatuinen tai huonosti tehty kuva voi aiheuttaa päinvastaisen reaktion.

Kuva kertoo tapahtumasta

 

2. Panosta tapahtuman kuvaukseen

Hyvä kuvaus on lyhyt, ainoastaan muutaman kappaleen teksti. Nosta esille tapahtuman ydinpointit: millainen tapahtuma on kyseessä, mitä osallistujan kannattaa siltä odottaa, kenelle se on suunnattu ja miksi heidän ylipäätään kannattaisi saapua paikalle.

Kappalejaot ovat erittäin tärkeitä. Mitä pidempi ja sekavampi kuvaus, sitä luotaantyöntävämpi se on. Potentiaalisen osallistujan on kyettävä näkemään nopealla silmäilyllä kaikki tarpeellinen ja kiinnostava tieto, tai he ohittavat tapahtuman tai etsivät haluamansa tiedon muualta.

Simppeliä kuvausta tapahtumasta

 

3. Varmista löydettävyys

Tapahtuman löytäminen kalenterista on tehtävä mahdollisimman helpoksi kategorioita ja avainsanoja käyttämällä. Varmista löydettävyys laittamalla tärkeimmät avainsanat tapahtuman kuvaukseen. Jos lisäät vapputapahtuman, avainsanoilla varmistat tapahtuman esiinnousun hakusanalla ”vappu”.

Kalenteri tunnistaa avainsanat myös otsikosta, mutta yleisesti ottaen otsikko kannattaa pitää ytimekkäänä. Varmista, että hakusana löytyy kuvaustekstistä myös perusmuodossa.

 

Vinkki! Jos tarvitset apua tapahtuman visuaalisen ilmeen suunnitteluun, kuvien muokkaamiseen tai sisällön tuotantoon, ammattilaisemme ovat aina apunasi.

Jaa artikkeli

Kirjoittaja

Tatu Jyrälä