Takaisin sivun yläreunaan

Hei taas, eläinystävät!

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Kuopiossa monenlaisiin eläinystäviin voi tutustua kahdessa erilaisessa puistoympäristössä.

Kuopion eläinpuistolla on tilukset Vehmasmäessä ja nyt myös Rauhalahdessa. Vehmasmäen eläinpuistossa voi tuntea maalaismiljöön rauhoittavan vaikutuksen ja Rauhalahden pienempi puisto tarjoaa tuulahduksen maaseutua lähellä kaupunkia. Molemmissa puistoissa on tuttuja kotieläimiä sekä hieman erikoisempia tuttavuuksia.

– Vehmasmäessä riittää touhua koko perheelle. Valloittavia eläinystäviä löytyy satapäinen seurakunta. Siellä on myös erikoisimpia eläimiä, kuten Välimeren miniaasi, miniatyyrihevosia, poroja sekä valkoinen riikinkukko, kertoo Kuopion eläinpuiston yrittäjä Miia Tukiainen.

Traktoreiden näyttelyssä löytyy mielenkiintoista katsottavaa vanhoista työkoneista kiinnostuneille.

 

Puistossa on myös vanhojen traktoreiden näyttely ja leikkipaikkoja sekä monenlaista tekemistä, kuten talutusratsastusta, eläintenhoitokierroksia sekä aarreseikkailua lapsille. Ulkoilmapuistoissa on helppo pitää turvavälit ja pysytellä omassa seurueessa.

– Eväitä voi nauttia kesäkahvilassa tai pihan taukopaikoilla. Kahvilasta löytyy itsetehtyjä suolaisia ja makeita herkkuja. Viihtyvyyttä olemme parantaneet kahvilan uudella katetulla terassilla sekä lisäämällä parkkitilaa, Tukiainen kertoo.

Rauhalahden puisto on helposti saavutettavissa myös julkisilla. Siellä pääsee tutustumaan perinteisiin maatilan eläimiin, kuten lampaisiin, kileihin ja vasikoihin sekä silittelemään pörröisiä pupuja ja aasivarsaa.

Molemmat eläinpuistot ovat avoinna koko kesän. Eläinystäviä pääsee tapaamaan kertalipulla tai kesäpassilla. Passin voi hankkia joko vain toiseen tai molempiin eläinpuistoihin ja sillä eläinystäviä voi käydä tapaamassa rajattomasti koko kesän.

– Paperinen passi on nyt myös mobiilissa. Sovelluspassin hankkijoille on luvassa etuja ja palkintoja, vinkkaa Tukiainen. Puistojen aktiviteetit, leirit ja viikko-ohjelmat löytyvät verkkosivuilta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion Eläinpuisto

Vehmasmäki & Rauhalahti
myynti@kuopionelainpuisto.com
Puh. 044 355 5555  / Miia
Puh. 050 582 6531 / Outi
www.kuopionelainpuisto.com

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen