Takaisin sivun yläreunaan

Hiljainen ja moderni huopakatto

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Kestävä, sitkeä ja joustava bitumikate sopii monenlaisille katoille.

Kattomateriaalina bitumikate eli tuttavallisemmin huopakatto on hiljainen ja moderni vaihtoehto. Se pehmentää tuulen paukkeen ja sateen ropinan. Huopakaton asentaminen on myös nopeaa, mikä tekee siitä usein muita edullisemman materiaalin. Bitumikate on helposti muokattavaa, joten se taipuu myös katoille, joissa on esimerkiksi paljon erilaisia läpivientejä.

– Loivilla katoilla huopa on ainoa vaihtoehto, sillä muut materiaalit vaativat jyrkemmän kulman, sanoo yrittäjä Aapo Koskinen Kuopion Kattopalveluilta.

Kuten kaikki katot, myös bitumikate kaipaa säännöllistä puhdistusta. Hyvä nyrkkisääntö on esimerkiksi puhdistaa katto pari kertaa vuoteen – tai useammin, jos talon ympäristössä on runsaasti puustoa. Sammaleet ja muut kasvustot villiintyvät helposti huoltamatta jätetyllä katolla ja altistavat huopakatteen näin erilaisille vaurioille.

– Roskat tarttuvat helpommin bitumikatteen karheaan pintaan. Samalla liukumaton pinta auttaa kuitenkin huoltotöissä, kun katolla voi turvallisemmin käydä harjaamassa lehdet ja muut roskat pois. Hyvin huollettuna huopakatto kestää helposti 30 vuotta, kertoo yrittäjäkollega Mika Koljonen.

Olemme periaatteen ihmisiä, teemme hommat huolellisesti asiakasta kuunnellen, summaavat Aapo Koskinen ja Mika Koljonen Kuopion Kattopalveluilta. Kuvassa asennetaan uutta huopakattoa.

 

Koskinen täydentää, että 30 vuoden jälkeenkin katolle saadaan käyttöikää uudet 30 vuotta, kun vanhan huovan päälle asennetaan uusi. Ennen uuden kerroksen kiinnittämistä alle jäävä materiaali on kuitenkin puhdistettava huolella. Katon kaltevuuden mukaan uusia kerroksia voidaan tehdä jopa neljä.

– Teemme kaikenlaiset huopa-, pelti- ja tiilikattotyöt tarkastuksista asennuksiin ja korjauksiin. Lisäksi kauttamme saa asennettuina tarvittavat turvatuotteet, kuten lumiesteet, kattosillat sekä seinätikkaat, kertoo Koljonen.

Koskisen ja Koljosen luotsaama Kuopion Kattopalvelut palvelee Kuopiosta käsin koko Pohjois-Savossa ja tarvittaessa myös muualla Suomessa. Parivaljakon kautta onnistuvat kaikki kattojen asennus- ja huoltotarpeet niin yksityishenkilöille, rakennusyrityksille kuin taloyhtiöillekin.

– Olemme periaatteen ihmisiä, teemme hommat huolellisesti asiakasta kuunnellen. Käytämme ainoastaan luotettavia yhteistyökumppaneita kuten RP-Karmi Oy, Stark, Kuopion Peltitalo Oy, Katepal Oy, Vilpe Oy, Ramago Oy, Nesco Oy, Ruukki ja K-Rauta, luettelee Koskinen. Kattopalveluilla on Luotettava Kumppani -merkki, ja yrityksen työskentelyn vakuuttaa LähiTapiola Savo.

Yrittäjät toivovat tekevänsä alaa myös tunnetummaksi, jotta katoille saadaan lisää ammattilaisia. Koljonen kertoo, ettei alalle ole suoraa valmistavaa koulutusta vaan työn oppii tekemällä. Hän itse on tehnyt alan hommia 10 vuotta ja Koskinen puolestaan viitisen vuotta.

– Kun aika oli kypsä, pistin pystyyn oman yrityksen ja puhuin Mikan tähän kaveriksi ja toiseksi yrittäjäksi. On mahtavaa, kun saa itse päättää omista töistään. Ja kaupan päälle tulee upeat maisemat, virnistää Koskinen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion Kattopalvelut Oy

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen