Takaisin sivun yläreunaan

Hyvän mielen aarreaitta

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Kivijalkamyymälä on täynnä hyvää mieltä, paikallisia tuotteita ja inspiraatiota.

Puijonkadulla sijaitsee puoti, joka on värikäs piristys keskellä vuoden pimeintä aikaa. Boheemi kivijalkamyymälä kokoaa yhteen erilaisia pientuottajien tuotteita, jotka sopivat niin omaan käyttöön kuin ikimuistoisiksi lahjoiksi. Hyvän mielen kauppa on nimensä veroinen: 37LunkiShop.

– Myymälä on perustettu kesällä 2019, ja minä otin siitä vetovastuun tänä syksynä, kertoo 37LunkiShopin tuore kauppias Sanna Vuorenmaa.

37LunkiShopissa on paljon kierreltävää ja katseltavaa.

 

Puodin valikoima keskittyy vastuullisuuteen, kotimaisuuteen ja sellaisiin tuotteisiin, joita ei juuri muualta löydä. Valikoimista löytyy niin ekologisia kodintavaroita patalapuista ympäristöystävällisiin siivousvälineisiin, pääasiassa käsintehtyjä vaatteita, koruja ja asusteita sekä pienimuotoisesti luonnonkosmetiikkaa ja elintarvikkeita. Tilassa on myös porrasgalleria, johon taiteilijoilla on mahdollisuus tuoda töitään esille matalalla kynnyksellä.

Ihanat korvakorut ovat aina hyvä lahjaidea itselle tai ystävälle.

 

– Uutuutena liikkeestä löytyy vintageosasto, jonka valikoimista löytyy aidosti vanhoja vaatteita, kenkiä ja asusteita 1930–80-luvuilta, sanoo Vuorenmaa.

Vintagepuoli on Vuorenmaan omaa käsialaa. Vuorenmaa kerää, huoltaa ja putsaa löytämänsä aarteet ennen niiden laittamista myyntiin. Valikoima muuttuu jatkuvasti, sillä kenkiä, koruja ja asusteita ei ole kahta samanlaista.

Sanna Vuorenmaa on LunkiShopin uusi kauppias.

 

– Vintagemuodissa viehättää vaatteiden laadukkuus ja hyvät materiaalit. Vaatteet on tarkoitettu pitkäikäisiksi, ja niissä on usein saumavaraa, jotta vaatetta on helppo suurentaa tai pienentää vartalon muuttuessa, vinkkaa Vuorenmaa.

Vuorenmaan kautta onnistuu myös mittatilausvaatteiden tilaus sekä korjausompelu, kuten lahkeiden ja helmojen lyhentäminen ja vetoketjun vaihtaminen. Myymälä on avoinna arkisin kello 11–17 ja lauantaisin 10–15.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

37LunkiShop

Puijonkatu 37, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen