Takaisin sivun yläreunaan

Kauppahallissa kohdataan

Teksti Oodia/Sari Kinnunen | Kuvat Kuopion Kaupunki/Vicente Serra, Oodia/Sari Kinnunen | Kaupallinen yhteistyö

Kuopion Kauppahallissa tavataan tuttavia ja oleillaan kiireettä. Aitojen ihmisten lisäksi sieltä löytyy elämyksiä ja makuja läheltä ja kaukaa.

Torin laidalla sijaitseva keltainen jugend-tyylinen Kuopion Kauppahalli tarjoaa kävijöille oman maakunnan tuotteita ja osaamista hyvällä henkilökohtaisella palvelulla höystettyinä. Halliin sisään astuessa pääsee heti osaksi hallin tunnelmaa, joka koostuu iloisesta savolaisesta puheensorinasta sekä avotiskeiltä leijuvista tuoksuista, jotka sekoittuvat keskenään.

Hallista löytyy muun muassa tuoretta kalaa, kotimaista lihaa ja erilaisia juustoja. Hyvien raaka-aineiden lisäksi asiakas saa ohjeet ruuan valmistamiseen. Kauppahallin valikoimista löytyvät niin perinteiset leipomotuotteet kuin erikoisruokavaliota noudattaville sopivat herkut arkeen ja juhlaan. Hallin kahviloihin voi istahtaa aistimaan hallin tunnelmaa ja seuraamaan kaupankäyntiä.

Hallin runsaasta valikoimasta löytyvät myös erikoisliikkeet, joiden valikoimista saa esimerkiksi mausteita, kahvia, teetä sekä makeisia. Lisäksi hallista saa käsityöläisten kädentaitojen tuotteita, kukkia sekä kirjoja.

Makean ystävän paratiisi

Herkkukauppa Pikkumakkee ja sen käsin tehdyt konvehdit ja erikoiskahvit ovat herkkusuiden unelmaa. Sesongin mukaan vaihtuvat konvehdit ovat syystäkin ylpeyden aihe. Euroopassa ja Suomessa valmistetut konvehdit sekä näyttävät herkullisilta että maistuvat kriittisemmällekin makean ystävälle. Erityisruokavaliot ja allergiat huomioon ottava valikoima tarjoaa vaihtoehtoja muun muassa vegaaneille, gluteenitonta ruokavaliota noudattaville sekä pähkinäallergikoille. Valitse vitriinistä oma lajitelma tai valmiiksi pakattu rasia.

Kauniiseen lahjapakkaukseen voit valita mieleisesi herkut tai poimia mukaan valmiiksi kerätyn valikoiman.

 

Kahvisadon mukaan vaihtuvat erikoiskahvit mahdollistavat pienen hemmotteluhetken arjen keskelle. Pääosin kotimaassa paahdetut pienpaahtimokahvit ovat mainio vieminen tai lahja ystävälle. Valikoima täydentyy myös kauppahallin 120:ttä juhlavuotta kunnioittavalla Kauppahalli-kahvilla.

Uutena valikoimassa ovat Tukholmalaisen Pärlans Konfektyrin ihanat jälkiruokakastikkeet ja toffeet. Saatavilla on myös laaja valikoima Lakrids by Bülowin gluteenittomia lakuja. Kesän aikana tarjolla on myös herkullista jäätelöä.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kauppahalli

Kauppakatu 45, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Sari Kinnunen