Takaisin sivun yläreunaan

Kulttuurikesässä kohdataan

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopion kaupunginteatteri, Minna Canthin talo, Minna Lyytikäinen | Kaupallinen yhteistyö

Kuopion kulttuurikesä on täynnä yhteisöllisyyttä.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Kanttila tunnetaan erityisesti Minna Canthista (1844–1897), mutta 200-vuotisen rakennuksen historia ulottuu paljon Minna Canthin aikaa kauemmaksi ja kietoutuu syvälle kulttuuriin. Rakennusta on remontoitu historian aikana useaan otteeseen, joten alkuperäisestä Kanttilasta muistuttaa vain hirsirunko.

Parhaillaan rakennus on remontissa, ja sen on tarkoitus valmistua vuoteen 2025 mennessä. Kanttilasta tulee kohtaamispaikka, jossa on seitsemän residenssiasuntoa, kahvila, matkailuinfoa sekä työtiloja tieteen ja taiteen tekemiselle. Tänä kesänä Kanttilaan ja sen remonttiprojektiin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla, jotka käynnistyvät Korttelimuseon Minnan Salongista keskiviikkoisin kello 16.

Remonttiin ja Kanttilan historiaan pääsee tutustumaan heinäkuun loppuun saakka myös Kauppakeskus Minnassa sijaitsevassa Kanttilan pop-up-kirjakahvilassa. Kahvilassa järjestetään Kanttilaan liittyviä tapahtumia ja suunnittelutyöpajoja, joiden lisäksi siellä voi vapaasti tutustua Kuopion ja Minna Canthin historiaan. Kahvilaan voi näppärästi pysähtyä lukemaan ja seurustelemaan. Kahvilassa palvelee myös Minnan puoti sekä Kuopion kaupunginteatterin lipunmyyntipiste heinäkuun ajan.

Kanttilan pop-up-kirjakahvilassa pääsee tutustumaan Kuopion ja Minna Canthin historiaan.


Elokuussa puolestaan
vietetään koko perheen kulttuurifestivaalia, kun Taidetori 2021 levittäytyy kaupunkiin. Kolmipäiväinen festivaali järjestetään to–la 5.–7.8.2021 Kuopion kaupunginteatterin tiloissa ja Amfi-näyttämöllä. Tapahtuman aikana nähdään performansseja sekä sirkus- ja teatteriesityksiä. Festivaalissa pääsee myös osallistumaan itse hyppäämällä erilaisten työpajojen pariin. Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Anya Productions, Kuopion Sirkus sekä Kuopion kaupunginteatteri. Taidetori on osa Meidän Kuopio -kaupunkifestivaalia.

www.anyapro.fi, www.kanttila.fi, www.minnanpuoti.fi, www.taidetori.fi

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Anya productions

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä