Takaisin sivun yläreunaan

Laivalla saareen ja takaisin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Aholansaari | Kaupallinen yhteistyö

Maalaismiljöö lähellä Tahkon palveluita on lapsillekin kiinnostava kesäkohde.

Elämykselliseen kesäretkeen sopii mainiosti vierailu lähialueiden erilaisissa paikoissa. Maaseutumainen ja historiallinen Aholansaaren miljöö on mainio koko perheen retkikohde. Matka saareen tehdään laivalla, joka lähtee Tahkon Sääskiniemen nokasta eli reilun kilometrin päästä Tahkon ytimestä.

– Laivamatka kestää noin 10–15 minuuttia, joten perheen pienimmille kyseessä on jännittävä miniristeily, kertoo Aholansaaren toimitusjohtaja Anne Tuomainen. Laivoja kulkee saaren ja Tahkon välillä kahden tunnin välein kello 8–18.

Tuomaisen mukaan helppo tapa ensitutustumiselle on käydä saaressa lounasristeilyllä. Laiva lähtee Tahkolta kello 12, lounas on katettuna kello 12.30 ja paluulaiva lähtee kello 13.45. Siinä on hyvää aikaa nauttia noutopöytälounas ja tutkia paikkoja – jos sitten innostuu, niin saareen voi jäädä pelailemaan pihapelejä ja ihastella historiallisia rakennuksia rauhassa.

Laivamatka Aholansaareen on mukava miniristeily.

 

– Aulassamme on runsaasti palloja, mailoja ja muita ulkoiluvälineitä. Lisäksi saarella on kaksi lapsille sopivaa uimarantaa, etukäteen varattava rantasauna, soutuveneitä sekä kota. Lounaan jälkeen evästä saa perinteisestä kioskikahvilasta, kertoo Tuomainen.

Pidempään viipyville on tarjolla runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Esimerkiksi aivan Syvärijärven rannassa sijaitsevat kesämökkimäiset mökit sopivat mainiosti öihin saaressa. Majoittujat saavat matkustaa laivalla saaren ja mantereen välillä maksutta.

– Järjestämme myös opastettuja kiertokävelyitä, joiden avulla saa syvällisemmän katsauksen Ukko Paavon pirttiin, Hyvämäen kesäpappilaan tai monumentaaliseen ulkoilmakirkkoon, vinkkaa Tuomainen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Aholansaari

Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä