Takaisin sivun yläreunaan

Minimalismia ihon hoidossa

Teksti Oodia/Sari Kinnunen | Kuvat Pexels

Vähemmän on enemmän myös ihonhoidossa. Viime vuosina noussut skinimalismi-trendi ottaa tästä kaiken irti.

Unohda raskaat ihonhoitorutiinit monine vaiheineen ja tuotteineen. Iho ei kaipaa liikaa erilaisia tuotteita kerrostettuina päällekkäin vaan mieluummin vähemmän tuotteita ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuja sellaisia. Skinimalismin eli ihominimalismin ajatus on, että luonnollinen – jopa meikitön – iho on kaunis kaikkine elämän jälkineen. Erilaiset värimuutokset, näppylät ja naururypyt saavat näkyä. Tavoitteena on korostaa ihan omaa luontaista hehkua.

Ihominimalismi ei välttämättä tarkoita täyttä meikittömyyttä vaan turhien tuotteiden minimointia. Suosi monivaikutteisia tuotteita, kuten sävyttävää kosteusvoidetta tai aurinkosuojallista päivävoidetta. Voit myös yhdistää hoitavia tuotteita esimerkiksi poskipunaan tai huulivoiteeseen. Kun ihoa ei tukita raskaalla meikillä, saa se hengittää ja epäpuhtauksia ei pääse syntymään niin paljon.

Ihon hyvinvoinnin kannalta on hyvä välttää liian tehokkaita puhdistusaineita, jotka kuivattavat ihoa ja estävät ihon omien luonnollisten kosteustekijöiden muodostumista. Liiallinen hoitaminen pesee ihon pinnalta sen kaipaamia luontaisia rasvaisia ainesosia. Kun kuiva iho tukkeutuu ja syntyy epäpuhtauksia, kierre on valmis. Vähentämällä raskaiden meikkituotteiden käyttöä myös voimakkaan puhdistuksen tarve vähenee.

Skinimalismissa pyritään tunnistamaan mikä asia ihossa kaipaa hoitoa ja keskittymään siihen. Ei siis haalita kaikkia mahdollisia tuotteita vaan yhteen tiettyyn osa-alueeseen toimiva tuote. Tämän iho-ongelman korjaannuttua voi miettiä onko jokin toinen asia, jota tarvitsee hoitaa. Tärkeää on kuitenkin hyväksyä iho sellaisena kuin se on. Pienet epätasaisuudet tai värivaihtelut eivät kaipaa tehohoitoa ja vahvaa meikkiä.

Ulkoisen hoidon lisäksi on tärkeää hoitaa ihoa myös sisältä päin. Syö terveellisesti ja monipuolisesti siten, että ruokavaliossa on hyviä rasvoja, kuten kalasta saatavaa omegaa. Muista myös juoda riittävästi vettä sekä nukkua hyvin. Kaikki tämä näkyy ihon hyvinvoinnissa.

Erityisen hyvin tämä trendi sopii herkkäihoisille ja niille, joiden iho ärtyy helposti erilaisista ympäristötekijöistä. Voimakkaiden ainesosien karsiminen ja turhan puhdistuksen välttäminen palauttaa ihon omaa toimintaa ja vähentää ihon herkistymistä. Samalla säästää myös aikaa ihonhoidossa. Yksinkertaisimmillaan tarvitset vain omalle iholle sopivan puhdistustuotteen ja kosteusvoiteen aurinkosuojaa unohtamatta. Myös luonto kiittää, kun turhia kemikaaleja ja purnukoita ei käytetä.

Lähteet: Kolme Cosmetics, Oletkaunis.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Sari Kinnunen