Takaisin sivun yläreunaan

Mobiililippu helpottaa arkea

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Unohda kolikot – mobiililipulla joukkoliikenne on aina käden ulottuvilla.

Harrastuksiin ja muihin menoihin pääsee näppärästi bussilla. Yksittäiset kertaliput voi ostaa kätevästi Vilkku-mobiilisovelluksesta, jolloin bussiin pääsee hyppäämään, vaikka käteinen olisikin jäänyt nostamatta.

– Kuopiolaiset ovat ottaneet mobiililipun hyvin haltuunsa, sillä mobiililipun osuus kertalipuista on jo yli 30 prosenttia, iloitsee joukkoliikennesuunnittelija Jukka Räsänen Kuopion kaupungilta. Voit siis helposti matkustaa vaikka Kuopion uudelle uimahallille tai jääkiekkokatsomoon jännittämään.

Vilkku-sovelluksen kautta voi myös seurata reaaliaikaisesti, missä bussi on menossa. Sovellus näyttää myös bussin arvioidun lähtöajan valitulta pysäkiltä. Ominaisuus helpottaa pysäkille oikeaan aikaan ehtimistä.

Matkalipun voi maksaa suoraan muun muassa pankki- tai luottokortilla, MobilePaylla tai puhelinlaskun mukana.

 

– Sovellukseen on uutena ominaisuutena tullut Liikenne-osio, jossa näkyvät kaikki joukkoliikenteen ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet, vinkkaa Räsänen.

Sovellukseen ei ole pakko rekisteröityä, sillä lipun ostaminen tapahtuu parilla hipaisulla. Sovelluksessa on useita maksutapoja, joten lipun voi maksaa suoraan muun muassa pankki- tai luottokortilla, MobilePaylla tai puhelinlaskun mukana. Lippu on voimassa heti ostohetkestä, ja se tulee esittää kuljettajalle autoon noustessa.

– Kunhan tekniikka kehittyy ja saamme kaikkiin busseihin QR-koodin lukulaitteet, saa sovelluksen kautta myös kausilippuja. Siihen asti sovelluksen kautta saa hankittua päivälippuja sekä aikuisten ja lasten kertalippuja, kertoo Räsänen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Vilkku

Sovellus on ladattavissa Androidille ja iOS:lle.
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen