Takaisin sivun yläreunaan

Oppaana taksikuski: Avarra maailmaa taksin kyydissä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Taksikuski on kaupungin paras tietäjä. Kuljettajien taskuista löytyvät reittiohjeiden lisäksi monenlaiset vinkit siihen, mitä lomalla kannattaa kokea. Jukka Kuiri, mitkä ovat sinun vinkkisi matkailijalle?

Joulun alla liikuvalle

Yksi kaupungin tunnelmallisimmista paikoista on Pikku Pietarin torikuja. Paikka on pääsääntöisesti avoinna kesäisin, mutta joulun alla torikuja valaistaan upeasti ja se on avoinna parina viikonloppuna. Siellä järjestetään muun muassa myyjäisiä, joista saa hankittua viemisiksi tai joululahjoiksi käsintehtyjä, paikallisia tuotteita.

Herkkujen ystäville

Makean ystävien ehdoton käyntikohde on Kauppahalli ja sen herkkukauppa Pikkumakkee. Siellä on muun muassa ihania käsintehtyjä konvehteja, joita kelpaa viedä lahjaksi vaikka valtion päämiehille. Kauppahallissa on myös muuten paljon nähtävää sekä paikkoja kahvitella.

Ulkoliikunnasta nauttiville

Jos haluaa testata omaa kuntoaan, niin ei kun vain sukset jalkaan ja Puijolle hiihtämään. Puijon vaihteleva maasto tarjoaa haastavia latuja, joissa kovakuntoisempikin saattaa joutua ottamaan välillä happea. Heti kun pakkasta on tarpeeksi, voi koko perheen voimin lähteä Puijon tornin juureen laskemaan rengasliukumäkeä. Satamaan avautuu tammikuun aikana luonnonjäärata, jossa on lyhyem-
piä reittejä pienemmille luistelijoille ja pidempiä baanoja retkiluisteluun.

Kylpylän lämmöstä pitäville

Minä olen lämmön ystävä, joten talvisin menen mieluusti kylpylään köllöttelemään. Valinnanvaraa on, sillä alueelta löytyy useampikin kylpylä. Kannattaa käydä kokeilemassa Rauhalahden tai Kunnonpaikan altaat. Lasten kanssa lähtisin suoraan Fontanellaan Siilinjärvelle.

Kulttuurinnälkäisille

Kuopiossa järjestetään paljon tasokkaita esityksiä. Nimekkäät huippuartistit löytyvät Sawohouse Undergroundista, joka nimensä mukaisesti sijaitsee maan alla. Kannattaa tsekata myös millaisia esityksiä Maximissa on. Siellä järjestetään todella monipuolisesti erilaista ohjelmaa, kuten näytelmiä, musiikkia ja stand up -komiikkaa.

Keltaisen puutalon edessä musta Mersu. Kuljettaja seisoo avoimen oven takana ja katsoo kameraan.
Vinkit antoi Kuirin Taksipalvelun kehitysjohtaja Jukka Kuiri. Kuirin Taksipalvelu on kuopiolainen perheyritys, joka on osa Ykkösmatkat-konsernia.
Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuirin Taksipalvelu

Tilausnumero 0300 03 03 03
Cadillac-numero 0400 176 609
info@kuirintaksipalvelu.fi
www.kuirintaksipalvelu.fi

Lataa ”Kuirin Taksipalvelu” -sovellus AppStoresta tai Google Play -kaupasta.
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen