Takaisin sivun yläreunaan

Palkittuja herkkuja juhlapöytään

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Talven juhlien tarjoilut kruunaavat herkulliset maailmallakin palkitut juustot, kalajalosteet ja kalakukot.

Jos milloinkaan, niin joulun ja uudenvuoden tarjoiluihin kannattaa panostaa. Kuopion kauppahallista voi löytää melkoisia kulinaristisia aarteita, sillä Ykkösherkun tiskistä löytyy Suomessa ja maailmalla palkittuja juustoja, kaloja ja perinteisiä kalakukkoja.

– Kalakukot ovat olleet mitalisijoilla vuodesta toiseen. Tänä vuonna Perinnetuotteen valmistamat kukot olivat sijalla yksi ja kolme, iloitsee Markku Ylihärsilä. Hänen suvussaan kalakukkoja on leivottu jo 70 vuotta katkeamatta, joten resepti on tarkkaan hiottu.

Ylihärsilän kalatuotteet ja reseptit ovat niittäneet mainetta myös maailmalla. Uusin tunnustus on vuoden 2019 Great Taste -tunnustuksen, jonka Guild of Fine Food -organisaatio jakaa sokkomakutestin perusteella.

Ja mitäpä juhlapöytä olisi ilman juustoja. Juustomyymälästä löytyy muun muassa World Cheese Awards -kilpailussa loistaneita juustoja. Kannattaa kokeilla esimerkiksi omissa kategorioissaan kultaa voittanutta Piavea sekä hopeasijalle päässyttä Occelli Al Malto D’orzo E Whiskey -viskijuustoa.

– Piave on parmesaanityyppinen lehmän pastöroidusta maidosta valmistettu juusto. Viskijuusto tehdään vapaasti laiduntavien vuohen ja lampaan raakamaidosta. Näiden kaveriksi sopivat italialainen oliiviöljy-tryffelijuusto sekä sveitsiläinen munkinpää-juusto, kertoo Helena Ylihärsilä Ykkösherkulta.

Myymälässä on kattava valikoima juustoja sekä erilaisia leikkeleitä, kinkkuja ja salameja. Juustoja myyntiin tulee eniten Italiasta, mutta myös Ranskasta, Hollannista, Espanjasta ja Sveitsistä. Lähimmät juustot tulevat Suonenjoelta Peltolan juustolasta.

– Verkkokaupastamme asiakas voi valita itselleen sopivan määrän juustoja ja kalajalosteita sekä noutopäivän, jolloin tuotteet ovat valmiina ilman odottelua. Myös uunilämpimät kalakukot voi tilata verkosta. Teemme jokaisen tuotteen asiakasta varten, joten jokainen tuote on varmasti tuore, sanoo Helena Ylihärsilä.

Verkkokaupan tuotteet ovat noudettavissa kahdessa arkipäivässä, kun tilaus saapuu ennen kello 10. Tuotteet ovat noudettavissa ja maksettavissa tiistaista perjantaihin kello 10 jälkeen. Herkkutilaukset joulupöytää varten tulee kuitenkin tehdä ajoissa 16.12. menneesä, sillä verkkokauppa jää joululomalle. Tuotteita voi noutaa 23.12. saakka.

– Ystäviä, työntekijöitä tai kollegoja voi muistaa myös lahjakortilla, vinkkaa Ylihärsilä.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Ykkösherkku

Kuopion kauppahalli, Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen