Takaisin sivun yläreunaan

Pirteämpi ilme botuliinin avulla

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Botuliinihoito rentouttaa yläkasvoja tehden ilmeestä levänneemmän ja nuorekkaamman.

Ajan myötä jokaiselle meistä syntyy otsaan vaakaryppyjä, kulmien väliin sibeliusryppy ja silmäkulmiin harakanvarpaita. Kaikkia juonteet eivät hetkauta, sillä ne kertovat ilmeikkäästä elämästä. Mikäli ne häiritsevät tai kasvojen ilme muuttuu ryppyjen takia pysyvästi huolestuneeksi tai vihaiseksi, apua piirteiden silottamiseen on tarjolla.

– Yläkasvojen ryppyjen tehokkain ennaltaehkäisijä ja tasoittaja on botuliinitoksiini. Botuliinivalmisteita on useita, mutta niistä tunnetuin lienee botox. Parhaimman vasteen saa, kun hoidot aloittaa jo ennen syvimpiä juonteita, vinkkaa sairaanhoitaja ja SKY-kosmetologi Tiia Lindqvist Esteettiseltä kauneuskeskukselta.

Kasvoista saadaan nuorekkaammat ja levänneemmät botuliinin avulla, kertoo sairaanhoitaja ja SKY-kosmetologi Tiia Lindqvist.

Botuliinia voisi kutsua injektoitavaksi lihasrelaksantiksi, joka rentouttaa aktiivisia lihaksia. Usein ennaltaehkäisevä hoito kannattaa aloittaa 30–40 vuoden iässä siinä vaiheessa, kun ensimmäisiä merkkejä alkaa olla näkyvissä. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä, sillä pistoshoidoilla saadaan aikaan tehokkaita tuloksia.

– Kyseessä on nopea ja lähes kivuton toimenpide. Hoidon vaikutus alkaa näkyä 3–4 päivässä, ja se tekeytyy noin kahden viikon ajan. Hoidon vaikutus kestää keskimäärin 3–6 kuukautta, minkä jälkeen hoidon voi uusia. Vaikutusaika voi pidentyä säännöllisillä hoidoilla, sillä lihas ei pääse missään vaiheessa aktiiviseksi ja siten rypistymään uudelleen, Lindqvist kuvailee.

Botuliini on lääkeaine, jota voidaan käyttää esteettisten hoitojen lisäksi myös lääketieteellisiin tarkoituksiin, kuten liikahikoilun, purentaongelmien tai migreenin hoitamiseen. Botuliinihoitoja saavat tehdä ainoastaan koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset. Alkuvuonna Esteettinen kauneuskeskus sai ensimmäisenä kuopiolaisena kauneushoitolana hyväksynnän botuliinihoitojen antamiseen.

– Vastuulääkärinämme toimii plastiikkakirurgian erikoislääkäri Elina Savikkomaa. Elina tekee lääketieteelliset hoidot, ja minä sairaanhoitajana teen esteettiset hoitotoimenpiteet, Lindqvist kertoo.

Lindqvist sanoo, että luvan valmistelu ja saaminen oli kuukausia kestävä projekti, sillä toimipaikan on vastattava yksityisen terveydenhuollon toimipaikan standardeja. Valviran ja aluehallintoviraston vaatimuksiin vastaaminen vaati muun muassa tilojen remontoinnin sekä erilaisten suunnitelmien, kuten lääkehoitosuunnitelman, laatimisen.

– Työläs prosessi kannatti, sillä botuliinihoidot täydentävät hyvin esteettisiä täyteainehoitoja. Koen, että voin hoitaa nyt koko kasvojen aluetta paremmin. Keski- ja alakasvoilla leukalinjan, huulien ja poskien volyymia voi palauttaa hyaluronihappoa sisältävillä täyteainehoidoilla. Yläkasvoista puolestaan saadaan nuorekkaammat ja levänneemmät botuliinin avulla. Botuliini ainoastaan relaksoi lihaksia, joten se ei sisällä täyteaineita, Lindqvist korostaa.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Esteettinen kauneuskeskus

Haapaniemenkatu 34, Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen