Takaisin sivun yläreunaan

Pysy virkeänä töissä

Teksti Oodia/Eetu Ollikainen | Kuvat Shutterstock

Jos keho ei saa levätä välillä, työnteko alkaa takkuilla. Tässä muutamia vinkkejä siihen, kuinka pidät yllä vireyttä työpäivän ajan.

Pidä taukoja 1,5–2 tunnin välein
Näyttöpäätteestä on hyvä pitää taukoja, joiden aikana ei tuijota näyttöä eikä kännykkää. Riittäviä ovat yleensä 10–15 minuutin tauot ja pidempi 30–60 minuutin lounastauko. Taukojen aikana ei kannata katsoa kännykkää eikä televisiota, jotta silmät saavat kaipaamansa lepotauon. Voit esimerkiksi pitää pienen taukojumpan, keskustella muiden kanssa tai vaikka leikkiä lapsen tai lemmikin kanssa.

Organisoi ja aseta päivän tarvoitteet
Aseta itsellesi 1–3 tavoitetta, jotka tulee saavuttaa työpäivän aikana. Työn järjestely, turhien rutiinien poistaminen ja positiivisten asioiden löytäminen vaikuttavat positiivisesti työntekoon. Pian opit asettamaan realistiisia ja motivoivia tavoitteita työpäivällesi ja työpäivän lopussa odottaa tyytyväinen mieli.

Irrottaudu töistä illaksi
Kun työpäivä on taputeltu, siivoa työpaperit laatikkoon odottamaan seuraavaa päivää. Etätyöskentelijä voi käydä ulkona pienellä kävelyllä, jolloin koti tuntuu eri paikalta kun sinne palaa työpäivän jälkeen. Vaihda työvaatteet mukaviin vapaa-ajan vaatteisiin. Tee työpäivän jälkeen asioita, joista nautit ja jotka vievät ajatuksesi pois töistä.

Vaihda työtuoli jumppapalloon
Tasapainoilu joustavan jumppapallon päällä antaa keholle aivan huomaamatta työn ohessa liikettä ja on hyvä vaihtoehto staattiselle paikoillaan istumiselle.

Pyhitä sänky
Älä tee töitä sängyssä, jotteivät työt tule mukaasi silloin, kun olet menossa nukkumaan tai viettämään parisuhdeaikaa. Jos suinkin mahdollista, etätyöpisteeksi kannattaisi valita sellainen paikka kotoa, jossa tehdään ainoastaan töitä. Rauhoita illat hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa, niin aamulla heräät levänneenä ja virkeänä.

Jaa artikkeli

Tekijät

Eetu Ollikainen