Takaisin sivun yläreunaan

Lohitacot

Työaika 45 min
Annokset 12

Ainekset

  • 600 g Pirkka Parhaat Benella -kirjolohifileetä
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl polentaa
  • öljyä paistamiseen
  • 100 g kirjolohen mätiä
  • ½ limetin mehu
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 Pirkka mieto punainen chili
  • 1 kurkku
  • ¼ (150 g) Pirkka punakaalia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl Pirkka rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 12 pientä maissitortillaa

Avokadosalsa

  • 1 (300 g) iso kypsä avokado
  • ½ Pirkka punasipulia
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl limetin mehua
  • ½ ruukkua Pirkka tuoretta korianteria
  • ¼ tl suolaa

Ohje

Irrota kirjolohifileestä nahka ja nypi mahdolliset ruodot pois. Leikkaa kala noin 2 x 10 sentin paloiksi. Mausta palat suolalla.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Mittaa toiseen kulhoon polenta. Pyörittele kalapalat ensin kananmunassa ja sitten polentassa. Kuumenna öljy pannussa ja paista kalat joka puolelta rapeiksi.

Valuta mäti ja mausta se limetin mehulla ja soijakastikkeella. Hienonna chili ja sekoita se mädin joukkoon.

Leikkaa kurkusta pitkiä ohuita nauhoja esimerkiksi juustohöylän avulla.

Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja mausta punaviinietikalla, öljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Valmista avokadosalsa. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota avokado kuorestaan lusikan avulla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.

Hienonna korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja mausta limetin mehulla ja suolalla.

Kuumenna tortillat mikrossa tai uunissa. Täytä marinoidulla punakaalilla, kurkkusuikaleilla, lohella, mädillä ja avokadosalsalla.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Erityisruokavaliot

Resepti: k-ruoka.fi

Reseptit