Sähköllä pyöräretkelle

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Sähköpyöräily on pop sekä maastossa että kaupungissa.

Sähköpyöräsafari on mukava ulkoilma-aktiviteetti ja liikuntakokemus myös työporukalle. Pyörien sähköavusteisuus helpottaa matkantekoa, joten se sopii mainiosti monenkuntoisille ihmisille. Safarin aikana katsellaan maisemia ja nautitaan eväät sopivalla tulipaikalla.

– Yleensä ohjattu safari kestää noin kolme tuntia, sisältäen evästauon vaikkapa laavulla. Safarit räätälöidään aina ryhmän toiveiden mukaan, kertoo yrittäjä ja pyöräsafarien vetäjä Antti Lehtonen Sähkis.fi:stä.

Sähköpyöräsafarin voi järjestää myös omatoimisesti, mikäli työpaikalta löytyy innokas maastopyöräilijä. Kokemattomille ohjattu safari tuo turvallisuuden tunnetta, sillä Lehtosella on ammattitaidon lisäksi mukana myös työkaluja, jos pyörään iskee matkan aikana jokin vika. Pyörien akku kestää noin sata kilometriä, joten pidemmätkin retket onnistuvat.

– Nämä täysjousitetut pyörät ovat todella mukavia, ja kulku on tasaista myös monttuisessa maastossa. Parasta on, että retkiä voidaan järjestää vuoden ympäri. Polkijat tarvitsevat ainoastaan säänmukaisen ulkoiluvarustuksen, kertoo Lehtonen.

Antti Lehtonen vinkkaa, että vuokraamisen kautta mieleistä sähköpyörää voi testata ennen ostopäätöstä.

 

Sähköpyöräily on kasvanut isoksi trendiksi, ja varsinkin Kuopion mäkisillä teillä sähköavusteisuus helpottaa kulkemista. Pyöräilyn makuun pääsee helposti myös vuokraamalla sähköpyörän käyttöön muutamaksi tunniksi.

– Jotta pyöräily olisi koko perheen harrastus, meillä on myös lasten sähköpyöriä. Vuokraus on myös helppo tapa testata pyörää ennen ostopäätöstä, vinkkaa Lehtonen.

Sähköpyörän voi vuokrata vaikkapa synttärilahjaksi, ja lähteä sitten yhdessä elämystreffeille. Parin tunnin pyörävuokra alkaa 35 eurosta ja lasten pyörissä 25 eurosta. Pyöriä pääsee testaamaan Kolmisopella sijaitsevassa myymälässä.

Sähkis.fi
Suvannontie 1
70780 Kuopio
Puh. 040 528 1180
www.sähkis.fi