Takaisin sivun yläreunaan

Sparrauksella eteenpäin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Hallitustyöskentely ja ulkopuoliset ammattilaiset auttavat yrityksiä katsomaan tulevaan.

Kevään kriisin myötä maailma muuttui ja ilmassa on nähtävissä monenlaisia muutostrendejä. Kuopion alueen kauppakamarin palvelujohtaja Johanna Haapakorva luettelee esimerkkeinä työn muutoksen ja digitalisaation ja ilmastonmuutoksen. Näistä jokainen luo omia ilmiöitään, joihin liiketoiminnan kehittämisessä voi tarttua.

– Jokaiselle yrittäjälle ja toimitusjohtajalle on tärkeää kehittää omaa liiketoimintaa. Kehitystyössä merkittävässä roolissa on ulkopuolinen näkemys, kuten hallitusammattilaisuus, kertoo Haapakorva.

Haapakorvan mukaan varsinkin pienemmät yritykset hyötyvät merkittävästi ulkopuolisista asiantuntijoista, sillä yksin ei välttämättä ole hartioita miettiä kehitystyötä tai kriisitilanteen sattuessa tapaa selviytyä. Kevään koronakriisin myötä tämä korostui, joten kauppakamari kumppaneineen lähti etsimään tapaa auttaa yrityksiä.

– Näistä lähtökohdista syntyi Sparrausnyrkki- palvelu, joka toteutetaan yhteistyössä Hallituspartnerit Itä-Suomen kanssa. Verkostossamme on 80 hallitusammattilaista ja 150 luottamushenkilöä, kertoo Haapakorva.

Vaaleahiuksinen nainen istuu neuvotteluhuoneessa kameraan katsoen
Johanna Haapakorva vinkkaa, että kaikenlaiset yritykset hyötyvät ulkopuolisista asiantuntijoista.

 

Vaikka Sparrausnyrkki syntyi kriisistä, Haapakorva tähdentää, että toiminnan ei tarvitse olla kriisissä palvelua hyödyntääkseen. Sparrauksessa kokeneet ammattilaiset sitoutuvat yritykseen kahdeksi valmennuskerraksi, joiden aikana yrityksen kehittämistoimille määritellään suuntaviivoja. Tapaamiset ovat pääsääntöisesti etätapaamisia.

– Vastaanotto on ollut positiivista ja suorastaan kiitollista. Eniten on kaivattu nimenomaan ulkopuolisen tahon näkemystä tulevaisuuteen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Samalla voi testata maksutta ja matalalla kynnyksellä, haluaako omaankin hallitukseen ulkopuolisen ammattilaisen, Haapakorva vinkkaa.

ELY:n rahoittama sparraaminen jatkuu vielä marraskuun ajan, joten vielä ehtii mukaan. Valmennuksesta ja konsultoinnista hyötyvät kaikenkokoiset yritykset.

– Sisua alueemme yrittäjiltä löytyy. Alueella on todella monipuolinen elinkeinorakenne ja paljon vahvoja yrityksiä, jotka luovat pitkäjänteisyyttä ja uskoa, että aina ennenkin on selvitty, summaa Haapakorva.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion alueen kauppakamari

KPY Novapolis, Microkatu 1 (M-osa), 70150 Kuopio
Puh. 017 266 3800
www.kuopiochamber.fi
www.kuopiochamber.fi/sparrausnyrkki

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen