Takaisin sivun yläreunaan

Sporttia ja menoa Tahkolla

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Ikimuistoiset hetket tapahtumissa, ulkoilu pallotellen ja seikkailu maastopyöräillen tekevät aktiivisen kesän. Tässä viisi vinkkiä unohtumattomaan kesään ainutlaatuisella loma-alueella.

Sporttimenoa ja festareita

On aika kääntää katseet kohti Tahkon tapahtumarikasta kesää. Tulevana kesänä Tahkolla järjestetään useita suosittuja tapahtumia, kuten hulvaton hupijuoksutapahtuma ExtremeRun Tahko, rallisprintin neljäs osakilpailu Tahko SM Sprint, Suomen suurin maastopyörätapahtuma Tahko MTB sekä vauhdikas Watercross Tahko, jossa vesi lentää. Viihdetarjonnasta vastaavat valtakunnan ykkösartistit lavalle marssittava Tahkon Juhannus sekä kesäkauden päättävä Tahko Oktoberfest.

Luontoretkeilijän paratiisi

Ympäröivään luontoon pääsee tutustumaan vaeltamalla vaihtelevissa maastoissa kiertelevillä reiteillä. Alle voi ottaa myös sähköavusteisen e-fatbiken ja lähteä valloittamaan isommat sekä pienemmät mäet. Kokeiluun kannattaa ottaa esimerkiksi 20 kilometriä pitkä Rahasmäen kierros tai 14 kilometriä pitkä Tahkomäen kierros. Alueen reitit ovat monipuolisia ja hyvin merkittyjä, ja niiltä voi myös kätevästi poiketa laavulle makkaran paistoon tai rinneravintolaan kahville.

Hikitreeniä palloilun parissa

Tahkolta löytyy kolme padelkenttää sekä tenniskenttä. Tahko Span viereen on suunniteltu myös padelhallia, joten tulevaisuudessa alueella pelataan lajia ympäri vuoden. Padel- ja tenniskurssit sekä yksityistunnit ovat varattavissa koko kesän. Hotellin vastaanotosta voi vuokrata tarvittavat mailat ja pallot. Alueelta löytyy myös kolme arvostettua golfkenttää, mikä tekee Tahkosta myös himogolffarin kesäparatiisin.

Aktiviteetteja sisätiloissa

Riemastuttava keilaus tarjoilee vauhtia säällä kuin säällä. Lajia voi harrastaa myös perheen pienimpien kanssa, sillä jokaiselle radalle nousevat ränniesteet takaavat onnistumisen. Keilakenkiä ja pallojakin on saatavilla kaikille sopivia. Illan tullen hohtokeilaus tuo lajiin vauhtia ja uudet puitteet.

Majoitu palveluiden äärellä

Tapahtumiin ja houkutteleviin kesäaktiviteetteihin saapuu osallistujia ympäri Suomea, joten alueella riittää vilinää koko kauden läpi. Majoitus kannattaa varata ajoissa, jotta itselleen ja seurueelleen saa varmasti sopivan petipaikan. Tahko Spa Hotelilla on 2–8 hengen huoneistoja, joissa viihtyy pidemmänkin reissun. Hyvin varustelluista huoneistoista löytyy täysin varusteltu keittiö, pyykinpesukone, urheiluvälinevarasto sekä tietenkin sauna. Huoneistot sijaitsevat aivan Tahkon ytimessä, joten alueen aktiviteetit ovat käden ulottuvilla.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tahko Spa Oy

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti
Mirka Happonen