Takaisin sivun yläreunaan

Tapaslautanen sopii piknikille

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Laadukkaat juustot, leikkeleet ja tapakset tuovat lautaselle palan aurinkoista Espanjaa.

Kauppahalliin espanjalainen puoti sopii kuin nenä päähän, sillä maan ruokakulttuuriin kuuluu erityisesti sosiaalisuus. Hallin tuoksut, tunnelma ja puheensorina vetävät puoleensa ja ohjaavat matkailijaa, shoppailijaa tai muutoin ohikulkevaa istahtamaan hetkeksi. Tapasbaarin antimista löytyy monenlaisia herkkuja, minkä lisäksi annoksia voidaan rakentaa myös toiveiden mukaan.

– Meillä on ensimmäisenä kauppahallista A-oikeudet, joten tarjolla on espanjalaiseen tapaan myös viiniä ja olutta. Kahvin seurana puolestaan voi nauttia vaikkapa suklaassa dipattua churroja, vinkkaa yrittäjä Angel Silva Espanjan Herkuilta.

Omaan kotikeittiöön saa autenttista espanjanlaista vivahdetta hyödyntämällä yrityksen gourmet-kaupan valikoimia. Sen hyllyiltä löytyy muun muassa pastaa ja muita kuivatuotteita, säilykkeitä, kuten oliiveja, suklaata sekä tietenkin moneen kertaan palkittua ekstra-neitsytoliiviöljyä.

– Meillä on myös ainoana Suomessa tarjolla Iberian kinkkua. Tuotteille on selvästi kysyntää, sillä niitä tilataan verkkokaupan kautta ympäri maata. Meillä on myös tulevaisuudessa mahdollisuus laajentaa puotia muutamalla lisäpaikalla, hymyilee Silva.

Myös paikalliset voivat tilata annoksia etukäteen niin verkkokaupan, sähköpostin kuin WhatsAppin kauttakin. Verkkokaupasta näkee suoraan puodin koko valikoiman. Valmiin paketin voi noutaa suoraan hallilta tai tilata kotiin.

– Annokset voi ottaa tästä mukaan ja mennä vaikka piknikille tai omaan hotellihuoneeseen iltapalalle, vinkkaa Silva.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Espanjan Herkut

Kuopion kauppahalli, Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli