Takaisin sivun yläreunaan

Tarvikkeet kaikkiin käsitöihin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Roosa Palokangas | Kaupallinen yhteistyö

Käsityökaupassa käyminen on monen aistin elämys.

Käsitöitä on aina tehty, mutta kuluneet kaksi vuosikymmentä ovat olleet alalle nousujohteisen muutoksen aikaa. Varsinkin korona-aika on innostanut ihmisiä palaamaan käsillä tekemisen pariin. Esimerkiksi viime talvena ihmiset intoutuivat neulomaan muun muassa suosittuja islantilaisneuleita, pipoja sekä kirjoneulesukkia. Kesällä puolestaan virkataan enemmän ja tehdään pieniä käsitöitä, kuten bambuisia tiskirättejä.

– Nykyään käsityöt ovat trendiharrastus, mikä on laajentanut asiakaskunnan koskemaan kaikkia ikäluokkia, kertoo yrittäjä Heli Hämäläinen Napista ja Nauhasta.

Reilu 20 vuotta yrittäjä toiminut Hämäläinen arvelee, että kauppa on yksi Kuopion vanhimmista kivijalkamyymälöistä. Ompelutarvikkeiden lisäksi yrityksessä on runsas valikoima neulelankoja ja -tarvikkeita. Lisäksi myymälässä tehdään myös pieniä korjaustöitä, kuten nepparin kiinnitystä tai vetoketjulukon vaihtamista.

– Lisäksi meillä on verkkokauppa, jonka valikoimista löytyy laaja valikoima tarvikkeita ompeluun, neulontaan, kirjontaan, virkkaukseen ja kaikkeen muuhun, mitä ikinä keksitkään tehdä. Lisäksi ammattitaitoinen ja palvelualtis henkilökuntamme auttaa myös verkkokauppaostoksissa vain puhelimen tai sähköpostin päässä, kertoo Hämäläinen.

Myymälästä voi ostaa myös tee se itse -kasseja, jotka sisältävät valmiiksi kaikki tarvittavat materiaalit kassin askarteluun.

 

Verkkokaupasta erilaiset käsityötarvikkeet ja kankaat voi kätevästi tilata lähimpään noutopisteeseen tai suoraan kotiin. Paketin voi noutaa maksutta Vuorikadulta sijaitsevasta myymälästä. Myymälä on avoinna pääsääntöisesti arkisin kello 10–17 ja lauantaisin kello 10–14. Heinäkuussa myymälä palvelee lauantaisiin kello 10–13.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Nappi ja nauha

Vuorikatu 23, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Roosa Kosunen