Takaisin sivun yläreunaan

Tavoitteena olla alansa ykkönen

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Tulevaisuudessa taksit eivät ehkä vielä lennä, mutta moneen muuhun ne taipuvat.

Taksin perinteinen tehtävä on kuljettaa ihmiset näiden haluamiin paikkoihin. Vuosien varrella takseissa on tosin kulkenut paljon muutakin. Tarinat kertovat, että joskus on kiikutettu pikapikaa unohtuneita avaimia niiden omistajille, hotelliin jääneitä esiintymisvaateita artisteille tai taideostosten jälkeen suurikokoinen taulu kotiin.

– Farmaritaksiin mahtuu vaikka mitä. Meilläkin liikennöi 80 autoa, joten taksi on aina saatavissa, pohtii toimitusjohtaja Heidi Lampinen Taksiykkösiltä.

Lampinen aloitti tammikuun alussa organisaation ensimmäisenä toimitusjohtajana. Lampisen isä ajaa taksia, joten ala on hänelle tuttu. Häntä kiehtoo erityisesti toimialan monipuolisuus, ja alan jatkuva muuttuminen on otettava mahdollisuutena luoda jotain uutta.

– Pitkällä tähtäyksellä yksityisautoilu tulee vähenemään. Taksia voi käyttää toistuviin matkoihin kiinteällä hinnalla, se voi toimia työsuhdeautona tai kuljettaa lähetykset yritysten välillä. Onhan siinä etunsa, kun kuljettaja hakee paketin ja vie sen suoraan vastaanottajalle käteen, sanoo Lampinen.

Toimitusjohtaja Heidi Lampinen aikoo luotsata Taksiykköset alan suunnannäyttäjäksi sekä panostaa vahvaan yritysyhteistyöhön.

Perinteinen ala kaipaa uusia ajatuksia, ja juuri niiden kehittämiseen Lampinen on valittu. Tuore toimitusjohtaja kertoo olevansa ideoija ja myös yhtiön hallituksen jäsenten olevan melkoisia ideanikkareita. Uudenlaisten toimintatapojen kehittämiseen kannustetaan, ja yrityksen tavoite onkin olla alan edelläkävijä ja suunnannäyttäjä.

– Tehtävääni kuuluu myös yritysten edustajien tapaaminen ja heidän tarpeidensa pohtiminen. On huikeaa kehittää toimintaa, jolla on todella hyvä perusta. Meitä pidetään luotettavana ja ammattitaitoisena paikallisena toimijana, jonka kanssa yhteistyö on ennenkin hyvin toiminut. Siitä on ilo ponnistaa eteenpäin, Lampinen hymyilee.

Tyylikkyyteen on panostettu myös autoissa, sillä niissä on yhteneväiset teippaukset ja ne ovat helposti tunnistettavissa. Ainoa mainospaikka on takalasi, johon asiakas saa 80 vilkkaasti liikennöivän auton näkyvyyden helposti ja kätevästi kerralla. Lampinen mainitsee, että paikallistuntemusta ylläpidetään teettämällä kuljettajille paikallistuntemustesti sekä käyttämällä välityspalvelussa kuopiolaista Savon Taksidataa. Näin varmistetaan, että asiakkaalla on koko ajan vastassa ammattitaitoinen henkilö, joka tuntee kaupungin hyvin.

– Koulutamme koko ajan myös uusia kuljettajia. Mielestäni kuljettajan tärkein ominaisuus on palvelualttius ja pelisilmä. Toiset haluavat istua kyydissä hiljaa, toiset rupatella ja kolmannet kiertää näköalareitin kautta. Työ on itsenäistä ja työaikoja pystyy säätelemään, mutta samalla ympärillä on muiden kuljettajien yhteisö, summaa Lampinen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Taksiykköset - Kuopio & Siilinjärvi

Kauppakatu 28 B, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen