Takaisin sivun yläreunaan

Tavoitteena parempi arki

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Työ- ja toimintakyvyn haasteita kartoitetaan moniammatillisen tiimin avulla.

Työttömän statuksella on paljon myös osatyökykyisiä henkilöitä. Omalle TE-asiantuntijalle kannattaa vinkata maksuttomasta Tykke2-hankkeesta. Siinä moniammatillinen asiantuntijatiimi kartoittaa kahden lähipäivän aikana osallistujan kanssa hänen työ- ja toimintakykynsä sekä terveydentilansa. Ryhmiin pääsee joustavasti mukaan, sillä uusi kuuden hengen ryhmä aloittaa viikoittain.

– Kartoituksen avulla laadimme osallistujalle henkilökohtaisen jatkosuunnitelman. Me olemme koko 3 kuukautta kestävän matkan ajan vierellä ja tsemppaamme eteenpäin, kertoo vastuuhanketyöntekijä Katri Suhonen.

Hankepäällikkö Kalle Onnelan mukaan osallistujat ovat olleet tyytyväisiä. Osallistujat ovat kokeneet, että heitä aidosti kuunnellaan, kannustetaan ja että asiat menevät eteenpäin.

– On tärkeää auttaa osallistujaa oikean palvelun piiriin. Meillä on esimerkiksi suora väylä Kuopion kaupungin aikuissosiaalityön työkyky- ja eläkeselvittelytiimiin. Voimme myös antaa TE-viranomaisille suosituksia, millaiset palvelut voisivat edistää kyseisen asiakkaan tilannetta tai mitä terveysasioita kannattaa ottaa huomioon asiakkaan työllistymissuunnitelmissa, Onnela kuvailee.

Kalle Onnela ja Katri Suhonen ovat hankeasiakkaiden tukena.

Alkuvuonna alkavat osallistujien yhteiset ryhmämoduulit, joissa käydään läpi erilaisia arjen hallintaan ja hyvinvointiin liittyviä teemoja. Aiheet voivat koskea esimerkiksi taloudenhallintaa, ruuanlaittoa, liikuntaa tai päihdepalvelua.

– Katsomme henkilökohtaisesti läpi, millaista tukea osallistuja tarvitsee, täsmentää Suhonen.

Kunnonpaikassa järjestettäviin lähipäiviin sisältyy lounas sekä maksuton kylpylän ja kuntosalin käyttömahdollisuus. Lisäksi hankkeeseen osallistujille tarjotaan 30 vuorokauden bussikortti sekä kolmen kuukauden hyvinvointikortti Kuopion kaupungin liikuntapalveluihin.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

TYKKE2

Hankepäällikkö Kalle Onnela
Puh. 044 747 0696
www.kunnonpaikka.com/tykke

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen