Takaisin sivun yläreunaan

Tuhat syytä tulla torille

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopion Kaupunki/Soile Nevalainen, Vicente Serra | Kaupallinen yhteistyö

Savoa pulputtavat torimyyjät, valikoiman runsaus sekä viihtyisä ympäristö houkuttelevat kiertelemään, katselemaan ja istahtamaan torille nauttimaan elämästä.

Kuopion torikulttuuri on vertaansa vailla. Kauppatorin ympärillä on Suomen kauneimmat kauppahalli ja kaupungintalo sekä tuhansia kohtaamisia todistaneet Veljmies- ja Siskotyttö-patsaat. Patsaille sovitaan treffejä ja niiden lähettyville istutaan katselemaan torin kuhinaa, syömään eväitä ja viettämään aikaa.

Kuopiossa on yksi Suomen suurimmista ja vilkkaimmista toreista. Kun kesäkausi avataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna, käynnistyy torilla kolme kuukautta kestävä sesonki, jolloin siellä on tavallistakin enemmän menoa ja meininkiä. Viidessä vuodessa vakituisten torikauppiaiden määrä on tuplaantunut, joten valikoimaa riittää moneen makuun.

Tämän kesän uutuuksina paikalle saapuu kenties Suomen ensimmäinen ja ainoa toriparturi. Herkkusuita kiinnostanee, että jatkossa torilta saa myös smoothieita, pirtelöitä sekä georgialaisvaikutteisia hatsapureja. Lisäksi muutama vanha tuttu on vaihtanut konseptejaan – esimerkiksi nyt torilta saa italialaista pastaa.

Kesän hittituotteet ovat vuodesta toiseen auringolta maistuvat mansikat, herneet ja kirsikat. Erilaisia marja- ja vihannesmyyjiä torilla onkin puolenkymmentä, joten valinnanvaraa riittää!

Kevyeen välipalaan tai isompaan ateriaankin torilla on tarjontaa mielin määrin. Lounaalla saa käydä aika monta kertaa, ennen kuin kierroksen joutuu aloittamaan alusta. Valittavana on muun muassa burgereiden ja hodareiden kaltaista street foodia, herkullista thaimaalaista ruokaa sekä perinteisiä muikkuja ja lihapiirakoita.

Lapsille puuhaa tarjoavat pomppulinnat, joita tulee tänä kesänä peräti kolme kappaletta, sekä leikkipaikka. Torilla on paljon erilaisia tapahtumia sekä esimerkiksi katusoittajia, joita esiintyy Siskotyttö-patsaan aukiolla kauppahallin päädyssä kesäkansan iloksi.

Tori on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–16 ja lauantaisin kello 10–15. Vihannesmyyjät tosin saapuvat usein paikalle jo aiemmin, ja monet ruokakojuista jatkavat niin kauan, kuin asiakkaita riittää.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

I love Kuopio -kaupunkiopas

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä