Takaisin sivun yläreunaan

Työhyvinvointipäivästä virtaa arkeen

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Aholansaari | Kaupallinen yhteistyö

Virkistyspäivässä mieli kevenee ja Teamsista tutut pallerot muuttuvat oikeiksi ihmisiksi.

Työhyvinvointipäivät paitsi virkistävät myös motivoivat ja kehittävät tiimin yhteishenkeä. Varsinkin etäaikana on välillä hyvä koota ihmiset yhteen, sillä livekohtaamiset ovat tärkeitä myös työkavereiden viestinnän kannalta. Ruudun takaa on helpompi ymmärtää toisten tapa viestiä, kun tuttuja ollaan myös oikeassa elämässä.

Ikimuistoiset virkistys- tai työhyvinvointipäivät voi järjestää Aholansaaressa, aivan Tahkon kupeessa. Aholansaari on 1800-luvulla eläneen talonpoika ja herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen kotisaari, joka toimii nykyään lomakeskuksena ja museokohteena. Ympäristönvaihdos virkistää kehoa ja mieltä sekä päästää luovuuden kukkimaan.

Ryhmille löytyy paljon erilaista tekemistä. Saaren pitkä historia tarjoilee paljon tarinoita, joiden parissa kuluu helposti tunti tai puolitoista. Historiakierrosten aikana kuullaan kuka oli Paavo tai hypätään opastetulle aikamatkalle menneisyyteen.

Liikunnallisia aktiviteetteja puolestaan löytyy koko Tahkon täydeltä. Saaresta voi hypätä suksille ja hiihtää pitkin järven jäätä, tutkia ympäristöä lumikenkäillen tai lähteä Tahkonrinteisiin laskettelemaan. Kuljetus Tahkon rinteille järjestyy Hyrykyydillä eli jääjunalla, johon mahtuu kyytiin parikymmentä matkustajaa.

Aholansaaren henkilökunta kutsuu kaikki virkistyspäivän viettoon.

 

Talvipuuhien jälkeen on hyvä piipahtaa kodalla makkaran tai muurinpohjalettujen paistossa. Hiihtolomakaudella kota on avoinna päivittäin kello 11–15, mutta sitä myös voi vuokrata omaan käyttöön. Päivän voi päättää rantasaunan tunnelmallisissa löylyissä.

Aholansaari on oivallinen kohde myös kesä- ja syyskaudella, jolloin saareen saavutaan laivalla Tahkon niemen kärjestä. Matka kestää noin 10–15 minuuttia. Tilauksesta voi risteillä saaren ympäri, ja matka kestää silloin tunnin verran. Aholansaaren laivat Toivo ja Kleofas kuljettavat 50 henkilöä per laiva.

Virkistyspäivään voi kytkeä myös virallisempaa ohjelmaa sekä kattavat ruokailut, sillä päärakennuksen ravintola taipuu kestitsemään jopa 200 vieraan joukkoja, kun käyttöön otetaan ravintolasalin lisäksi muita tiloja. Pitopöydän voi tilata vähintään kymmenen hengen seurueille, ja valittavana on kolme herkullista menua. Kokouksiin tarjolla ovat nykyaikaiset tilat, joista löytyy esimerkiksi AV-laitteisto videotykillä ja äänentoistolla varustettuna.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Aholansaari

Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä