Takaisin sivun yläreunaan

Yhteinen tekeminen edistää työpaikan me-henkeä

Teksti Oodia/Topias Tölli | Kuvat Oodia/Topias Tölli, Kunnonpaikka | Kaupallinen yhteistyö

Työssä viihtyminen on monipuolinen kokonaisuus. Työpaikan yhteisillä virkistyspäivillä on iso rooli työhyvinvoinnin ja hyvän ilmapiirin ylläpitäjänä.

Työntekijät ovat yritysten ja työpaikkojen tärkein voimavara, ja työntekijöiden hyvinvointiin halutaankin satsata. Työikäinen ihminen viettää suuren osan päivästään työpaikalla, joten työssä viihtyminen ja jaksaminen sekä työturvallisuus ovat merkittävässä roolissa. Työyhteisön yhteiset virkistyspäivät ovat oiva keino hitsata työporukkaa yhteen.

Kallaveden äärellä sijaitsevalla hyvinvointikeskus Kunnonpaikalla on pitkät perinteet työyhteisöjen hyvinvointiin liittyvänä tapahtumapaikkana. Keskuksessa työskentelee laaja joukko terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisia, lääkäreitä, psykologeja, terveydenhoitajia, ravintoterapeutteja ja liikunnanohjaajia, jotka vastaavat hyvinvointipalveluista, kuten asiantuntijaluennoista, hieronnoista, tai ohjatusta liikunnasta.
Ulkomainosyhtiö Mediateon hallintopäällikkö Janita Auvinen kertoo yrityksen käyttäneen Kunnonpaikan hyvinvointipalveluita kokouspäivän järjestämiseen. Päivään kuuluivat muun muassa aamiainen ja ruokailut sekä keskuksen asiantuntijoiden pitämät kuntotestaukset.

– Todella asiantuntevassa ohjauksessa vedettiin kuntotestaukset. Ja saatiin kuulla, että ollaan hyväkuntoista porukkaa, Auvinen naurahtaa.

Myös yrityksen myyntipäällikkö Niko Ruuskanen antaa hyvää palautetta keskuksen asiantuntijoiden työstä.

– Sai myös yksityiskohtaisempia vinkkejä, jos halusi kunnossa jotain erityistä osa-aluetta kehittää, Ruuskanen kehuu.

Kiitosta keräsi myös Kunnon Race -kisa, jossa kisattiin leikkimielisesti Amazing Race -tyylisesti haasteita tehden.

– Osa haasteista tehtiin videomuotoisena, ja ne ovat saaneet uuden elämän työyhteisömme arjessa. Niistä riittää iloa pitkäksi aikaa. Sitten kun vielä saunoimme rantasaunassa ja hyvät ruuat siihen, niin kyllä oli onnellinen ja rentoutunut fiilis päivästä, Ruuskanen myhäilee.

Ruuskanen ja Auvinen pohtivat työhyvinvoinnin olevan iso kokonaisuus, johon kuvatunlaisilla päivillä on iso positiivinen vaikutus. Oma henkinen ja fyysinen jaksaminen, hyvä työergonomia sekä työpaikan hyvä ilmapiiri ovat asioita, joista työhyvinvointi rakentuu.

– Me tykätään puhua työkavereiden sijaan työystävistä, se kertoo paljon työilmapiirin tärkeydestä, Auvinen päättää.

Janita Auvinen ja Niko Ruuskanen pitivät kuntotestejä hyödyllisinä.

 

Karjan tuottavuuden parantamiseen keskittyvän Faba osuuskunnan myyntipäällikkö Anita Hyvönen kertoo osuuskunnan käyttäneen hyvinvointikeskuksen palveluita työhyvinvoinnin edistämiseen jo pidemmän aikaa, viimeisimpänä vastikään järjestetty iltajuhla ruokailuineen ja juhlaohjelmineen.

– Järjestimme iltajuhlan Karjakerhon 30-vuotispäivän kunniaksi. Halusimme ohjelmaan ysäritunnelmaa ja erityisesti Movetronin esiintymään. Kunnonpaikka järjesti bändin paikalle, ja lisäksi oikein hyvän DJ:n, Hyvönen kertoo.

Erityisesti tapahtumassa tarjoiltu ruoka sai kehuja osakseen. Hyvönen antaa tunnustusta myös järjestelyiden sujuvuudelle.

– Valitsemamme menu oli todella herkullinen, siitä tuli kiitosta kaikilta. Lisäksi minut järjestävänä tahona vakuutti vaivattomuus, jolla tapahtuman sai järjestettyä, Hyvönen jatkaa.

Työhyvinvoinnista puhuttaessa Hyvönen nostaa esiin oman jaksamisen, työilmapiirin ja johtajuuden tärkeyden.

– Erityisesti johtajuuden kehittämiseen on meillä panostettu, että päästään niissä asioissa eteenpäin. Lisäksi meillä on käytössä säännölliset työhyvinvointikyselyt, joiden tulokset sitten käsitellään tiimeissä, Hyvönen mainitsee.

Faba osuuskunta nautti juhlien ruokatarjoilusta.

 

Myös lannoiteyhtiö Yaran assistentti Tuija Taattola kertoo johtamisella olevan iso rooli työhyvinvoinnin toteutumisessa. Taattola mainitsee tärkeäksi hyvän työergonomian ja yhteishengen, työntekijän halun pitää omasta hyvinvoinnista huolta sekä arvostuksen kokemuksen omasta työstään.

– Yrityksessämme toimii erityinen työhyvinvointiryhmä, jonka tehtävänä on edistää näitä asioita. Meillä on pitkät perinteet työhyvinvointiin panostamisessa, ja johdon tuki taustalla. Esimerkiksi urheiluseura Piikki, jonka kautta järjestämme vaikkapa lajikokeiluja Kunnonpaikassa, on perustettu jo vuonna 1969, Taattola kertoo.

Hyvinvointikeskuksella järjestettyjä lajikokeiluja Taattola luetteleekin pitkän listan, kuten tekniikkauimakoulu, Fascia Method -kehonhuolto, lattaritanssi ja vesijumppa. Taattola kertoo yhtiön käyttäneen Kunnonpaikan palveluita myös tiimipäivien, kokousten ja eläkejuhlien järjestämiseen.

– Kyllä kaikki palvelut on aina järjestetty laadukkaasti. Ja tsemppaavaa ja asiantuntevaa porukkaa siellä on, aina jää hyvä fiilis, Taattola kehuu.

Taattola antaa tunnustusta ryhmäliikuntatunneille, kylpylälle ja erityisesti savusaunalle.

– Savusauna on hieno kokemus ja näin mökki-ihmiselle sopiva juttu, Taattola hymyilee.

Järviajelu igluveneellä on uniikki kokemus.
Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kylpylähotelli Kunnonpaikka

Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela (Siilinjärvi)
Myyntipalvelu ja huonevaraukset puh. 044 7476 560, myynti@kunnonpaikka.com (Avoinna ma-to klo 8–18 ja pe klo 8–16.​​​​​​)
Jaa artikkeli

Tekijät

Topias Tölli