Takaisin sivun yläreunaan
Aika
13.5.2022 klo 10.00 - 13.5.2035 at 17.00
Paikka
Kuopion museo, Museokatu 1, Kuopio

Ihmisen aika, Muuttuva luonto sekä Toden ja tarun rajalla

Ihmisen aika, Muuttuva luonto sekä Toden ja tarun rajalla

Kuopion museon kulttuurihistoriallinen ja luonnontieteellinen perusnäyttely tarjoaa tietoa ja elämyksiä kuljettaen museovieraan läpi Pohjois-Savon historian itäisen Suomen muuttuvaan luontoon. Kokonaisuuteen kuuluu alla olevat kolme päänäyttelyä. Pienille museokävijöille on tarjolla uusi elämyksellinen leikkitila. Museo vaalii myös omaa historiaansa ja sitä on esitelty vanhassa museonjohtajan huoneessa Museon historiaa -näyttelyssä.



Ihmisen aika

Ihmisen aika – näyttely kertoo Pohjois-Savon historiasta alkaen kivikauden ihmisen saapumisesta alueelle ja päättyen lopulta kulttuurin uusimpiin virtauksiin. Näyttelyssä päästään tutustumaan Pohjois-Savon asukkaiden arkeen ja juhlaan, sekä mielenkiintoisiin esineisiin ja asioihin.



Muuttuva luonto 

Muuttuva luonto -näyttelyssä matkustetaan itäsuomalaisen luonnon historiaan ja nykytilaan. Matka alkaa kaukaa menneisyyden mammuttiarolta, kiertelee luonnonmetsän siimeksessä ja järvien syvänteissä, ja päätyy lopulta ihmisen muokkaamaan maisemaan. Millainen mahtaa olla luontomme tulevaisuus?



Toden ja tarun rajalla

Näyttely punoo yhteen kulttuurihistoriaa ja luonnontieteitä vuodenkierron ja kansanperinteen myyttien ja uskomusten kautta. Koe varsinkin elämyksellinen Ajastaika!



Museo avoinna ti sekä to-su klo 10-17, ke klo 10-19. Ma suljettu. Poikkeusaukiolot mahdollisia.

Liput: 13/ 7 €, alle 18-v maksutta. Museokortti käy.