Takaisin sivun yläreunaan

Harjoittelun loppuraportti

Teksti Oodia/Lotta Karppinen | Kuvat Oodia/Mirka Happonen

Melkein päivälleen kolme kuukautta sitten aloitin harjoittelun Oodialla. Alun ujostelun jälkeen toimisto alkoi tuntua tutummalta ja ovesta sisään astuessa syke ei pompannut enää pariin sataan lyöntiin minuutissa.

Projektien hahmottaminen vei hetken aikaa. Milloin tapahtuu mitäkin ja mitä mikäkin oikeastaan tarkoittaa. Viimeisimmässä viikkopalaverissa istuessani oli kuitenkin mukava huomata, että ymmärsin paremmin mistä puhutaan. Tajusin ymmärtäväni termejä, jotka olivat minulle ennen harjoittelua täysin tuntemattomia. Ymmärsin myös, että vaikken alasta vielä paljon tiedäkään, niin tiedän, että ympärilläni olevat ihmiset ovat oikeasti todella hyviä siinä mitä tekevät.

Olen tässä viimeisillä viikoilla treenannut enemmän InDesignin käyttämistä CV:n tekemisen merkeissä. Siihen Oodian harjoittelukohdan tekstiä pohtiessani rupesin miettimään, mitä kaikkea olenkaan täällä oppinut. Aluksi ei tullut mitään mieleen.

Kolmessa kuukaudessa artikkelien kirjoittamisesta, verkkosivujen ylläpitämisestä, hakukoneoptimoinnista ja taittamisesta on tullut niinkin ”normaalia”, että unohdin niiden kaikkien olleen minulle uusia asioita.

Artikkelien nostaminen nettiin onnistuu vaikka silmät kiinni, ja yhden sivun artikkelin saan kirjoitettua hetkessä. Siltä se ainakin tuntuu, sillä niitä on tullut tehtyä melko paljon. Oikeastihan olen vasta tämän urapolkuni ensi metreillä ja juuri oppinut hahmottamaan tekstin rakennetta sekä artikkelin kannalta oleellisia asioita.

Olen kirjoittanut muun muassa nämä artikkelit:

Harjoittelussa on ollut todella mukavaa enkä ole hetkeäkään katunut tänne tulemista. Tästä matkani jatkuu luultavasti yliopistoon opiskelemaan journalistiikkaa tai viestintää, kunhan tieto koulupaikoista selviää. Tällä viikolla kävin viestinnän pääsykokeissa, johon oli huomattavasti rennompi fiilis lähteä, kun oli jo jonkin näköinen käsitys alasta ja kirjoittaminen tuntui luontevalta.

Kokemuksena tämä oli mielenkiintoinen ja vahvisti ajatustani alan valinnasta. Nyt vaan jään jännittämään yhteishaun tuloksia. 🙂

Jaa artikkeli

Kirjoittaja

Lotta Karppinen