Takaisin sivun yläreunaan

Matkailuoppaalta neuvoja lomapäiviin

Teksti Oodia/Lotta Karppinen | Kuvat Kuopion Kaupunki/Vicente Serra | Kaupallinen yhteistyö

Kaupungilta löytyy kesän ajan matkailuneuvojia, jotka ovat valmiita auttamaan niin matkailijoita kuin paikallisiakin löytämään mieluisaa tekemistä kesäpäiville.

Kuopion torille Siskotyttö-patsaan viereen saapuu jälleen infopisteenä toimiva Mualiman Napa -lasipaviljonki. Infopisteellä niin paikalliset kuin matkailijatkin voivat käydä kysymässä apua paikalla olevilta matkailuneuvojilta. Paviljonki toimii myös Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin ja -laivan lipunmyyntipisteenä sekä matkamuistomyymälänä, jossa pääsee tutustumaan paikallisten pienyrittäjien valmistamiin tuotteisiin.

– Arkisin ja lauantaisin paikalla on matkailunevoja, lisäksi oppaita voi bongata kaupungilta, keskustan alueelta ja lähiympäristöstä, kuten Puijolta, kertoo kaupungin asiakaspalveluvastaava Jaana Huttunen.

Kesäkuun puolivälissä katukuvaan ilmestyvät matkailuneuvojat, jotka ovat saaneet kattavan koulutuksen oppaana toimimiseen sekä Kuopion alueen palveluihin ja nähtävyyksiin liittyen. Matkailuneuvojien tehtävänä on auttaa ihmisiä löytämään aktiviteetteja, ravintoloita, luontokohteita sekä tapahtumia Kuopion alueelta. Helposti lähestyttävät oppaat ovat valmiita vastaamaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin Kuopiosta tai kertomaan hyviä ja mielenkiintoisia käyntikohteita, joihin kannattaa tutustua paljon mahdollisuuksia omaavassa Kuopiossa vierailun aikana.

– Palvelua on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Kuopion lisäksi matkailuneuvojilta löytyy tietämystä lähialueiden, kuten Tahkon, tapahtumista, täsmentää Huttunen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupungin matkailuneuvojat

Jaa artikkeli

Tekijät

Lotta Karppinen