Takaisin sivun yläreunaan

Tämän kesän hittilajit esittelyssä

Teksti Oodia/Lotta Karppinen | Kuvat Kuopion Kaupunki | Kaupallinen yhteistyö

Kuopiossa on monipuoliset mahdollisuudet lähteä porukalla pelailemaan. Tulevan kesän hittilajeja ovat tennis, padel, frisbeegolf ja citygolf.

Tennis

Kesäisin liikkujat innostuvat kaksin- tai nelinpelinä pelattavasta tenniksestä. Ulkokenttiä löytyy lähes joka kylältä ja kaupunginosasta. Erityisen suosittuja paikkoja ovat Väinölännimen ja Rauhalahden ulkokentät. Ympärivuotisesti palloa pääsee lyömään Rauhalahden Mailapelikeskuksessa sekä Pitkälahdessa sijaitsevassa Kuopion Tennishallissa.

Monien ulkokenttien käyttö on maksutonta, ja varaus tehdään suoraan kentällä olevaan listaan. Maksullisten ulko- ja sisäkenttien hinnat vaihtelevat 20 ja 30 euron välillä.

Lisätietoja: www.kuopiontenniskeskus.fi, www.kuopiontennishalli.fi, liikkuvakuopio.fi

Frisbeegolf

Frisbeegolfia voi pelata yksin tai ryhmässä, eikä se vaadi muuta kuin vähintään yhden kiekon ja mukavat vaatteet. Idea on sama kuin perinteisessä golfissa eli rata pyritään pääsemään alusta loppuun mahdollisimman vähillä heitoilla.

Aloittelijoille sopivia ratoja ovat esimerkiksi Kunnonpaikka DiscGolfPark Vuorelassa, Vesileppis DiscGolfPark Leppävirralla sekä Tahko DiscGolfPark. Kokeneemmat harrastajat voivat suunnata kohti Suomen parhaaksi rankattua Puijo DiscGolfia, Huuhanmetsä DiscGolfParkia tai Siilinjärvellä sijaitsevaa Tarinalaakson frisbeegolfrataa. Kiekkoja saa ostetuiksi niin urheiluliikkeistä kuin suurimmista päivittäistavarakaupoistakin. Edullisimmillaan aloittelijakiekon saa noin kympillä.

Padel

Hurjassa kasvussa oleva padel on tenniksen ja squashin sekoitus. Nelinpelinä pelattava mailapeli sopii kaikentasoisille ja -kuntoisille liikkujille, sillä pelin tempoa voi säädellä pelikavereiden mukaan. Peli mukailee pitkälti tennistä, mutta padelissa kenttää ympäröiviä seiniä saa ja pitää hyödyntää pisteitä tehdessä.

Sisäkenttiä löytyy mailapelikeskuksesta, Bellanrannasta, Billebeino Padelista ja Savilahdesta. Ulkokenttiä on Väinölänniemellä ja Bellanrannassa. Kentät varataan etukäteen verkosta tai mobiilista, tuntihinnat vaihtelevat vuorokauden ajasta riippuen 20 ja 40 euron välillä. Mailoja saa vuokrattua varauksen yhteydessä.

Lisätietoja: www.padelclub.fi, www.padelsawo.fi, www.cafevaino.fi, www.kuopiontenniskeskus.fi, www.billebeinopadel.com

Citygolf

Citygolf eroaa minigolfista siten, että radat mukailevat maailman tunnettuja golfkenttiä. Bellanrannassa pääsee pelaamaan maailman upeimpien ja haastavimpien kenttien mukaan tehtyjä väyliä. Suomalaisille tutuimmat väylät lienevät Siilinjärven Tarinagolfin Vanhan Tarinan lopetusväylä sekä Tahko Old Coursen väylä numero seitsemän, joka on yksi Suomen kauneimmista väylistä.

Kierros Bellanrannassa maksaa aikuiselta 12 euroa sisältäen mailan ja pallon. Tuleva kesä on Bellanpuiston radalle poikkeuksellinen, sillä siellä pelataan citygolfin maailmanmestaruuskisat 17.–19.6.2022.

Lisätietoja: www.bellanpuisto.fi

 

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupungin matkailuneuvojat

Jaa artikkeli

Tekijät

Lotta Karppinen