Takaisin sivun yläreunaan

Koe takkatuli ja talven taika Matkailukeskus Rauhalahdessa

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Pieni arjen piristys tai pidempi loma tunnelmallisessa mökissä lähellä palveluita virkistää mieltä.

Mökkilomalla voi nauttia ympäröivästä luonnosta läheisten parissa. Mikäpä olisikaan rentouttavampaa kuin nauttia kuumasta glögistä takkatulen ääressä tai katsella talvista Kallavettä. Metsä ja jäätyneen järven tyyneys rauhoittavat ja pysäyttävät hetkeen.

Matkailukeskus Rauhalahti sijaitsee vain kuuden kilometrin päässä Kuopion keskustasta, joten luontoaktiviteettien lisäksi käden ulottuvilla ovat kaikki kaupungin menot, palvelut ja kulttuurielämykset. Kun kaikki on lähellä, on jokaisen helppo löytää itselleen mielekästä tekemistä.

– Alueella pääsee muun muassa hiihtämään ja potkukelkkailemaan. Koko perheen talvisen retken voi tehdä Nuottakodallemme, jossa voi nauttia nuotiotulesta ja paistaa makkaraa, vinkkaa Matkailukeskus Rauhalahden johtaja Sami Simonen.

 

Matkailukeskuksessa on 20 ympärivuotista mökkiä erikokoisille seurueille. Kompakteihin saunallisiin lomamökkeihin mahtuu 2–4 henkilöä. Huviloista pienemmässä on neljä vuodepaikkaa ja isommissa kuusi, mutta molempiin saa myös pari lisävuodepaikkaa.

– Kodinomainen huvila, jossa on keittiö, sauna ja pyykinpesumahdollisuus sekä tilaa koko perheelle ja lemmikeille sopii hyvin myös pitkäaikaiseen majoittumiseen. Lomailijoiden lisäksi meillä majoittuu paljon työmatkalaisia sekä esimerkiksi putkiremonttia evakossa olevia perheitä, kertoo Simonen.

Simosen mukaan mökeissä vietetään myös paljon perhejuhlia, ja ne sopivat hyvin myös vieraiden majoittumiseen. Kaupunkiasunto voi tuntua isomman seurueen kanssa ahtaalte, joten on kätevää vuokrata huvila seurustelua varten. Tarjoilut voi valmistaa tai lämmittää itse hyvin varustellussa keittiössä, tai ne voi tilata helposti catering-yrityksen kautta.

– Lomaan saa lisää luksusta vuokraamalla meiltä myös upean Kallavesi-saunan. Modernilla saunalla pääsee nauttimaan tilavammista löylyistä ja samalla voi katsoa televisiosta vaikkapa illan peliä. Saunan ulkoporeamme kannattaa kokea talvellakin, sillä pimeällä sen valot ja musiikki ovat elämys, kuvailee Simonen.

Olipa matkan syy pieni irrottautuminen arjesta, työmatka tai remontin alta väistyminen, mökki on aina varma ja turvallinen valinta. Liinavaatteet, pyyhkeet ja polttopuut kuuluvat hintaan, joten mukaan tarvitaan vain henkilökohtaiset tavarat.

Ja mikä parasta, lähtiessä voi vain sammuttaa valot. Loppusiivous sisältyy hintaan.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Matkailukeskus Rauhalahti

Rauhankatu 3, 70780 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen