Takaisin sivun yläreunaan

Oma asunto Tahkon ytimestä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Tahko Spa | Kaupallinen yhteistyö

Etätyöaika muutti myös loma-asumista: nyt lomakodista käsin yhdistellään töitä ja vapaa-aikaa.

Kotimaanmatkailun kasvu kasvatti myös loma-asuntojen kysyntää. Edelleen osa ihmisistä haluaa mökin ilman sähköjä ja juoksevaa vettä, mutta yhä useammalle vapaa-ajan asunto on käytännössä toinen koti. Se halutaan hankkia hyvin varusteltuna, läheltä palveluita ja sopivan ajomatkan päästä.

– Ajankuva on, että lähi- ja kotimaanmatkailutrendin myötä mökkien ja huoneistojen käyttö on lisääntynyt valtavasti. Oma keittiö ja sauna varmistavat sen, että aikaa voi viettää omassa porukassa, kertoo myyntijohtaja Kalle Virtanen.

Myös Tahko Spa Hotel tarttui lähimatkailun kasvavaan trendiin. Nyt kuka tahansa voi saada itselleen valoisan, modernin ja täysin varustellun huoneiston Tahkon ytimestä hankkimalla Red Apartments -sviitin. Huoneisto sopii mainiosti seka satunnaiseen että pitkäkestoisempaan lomakäyttöön, sijoittamiseen tai jopa vakituiseen asumiseen. Kyseessä ei ole perinteinen viikko-osuusmenetelmä, vaan huoneisto myydään asiakkaalle kokonaan. Uusi omistaja voi päättää itse, kuinka paljon lomahuoneistoaan käyttää.

– Omistaja voi halutessaan vuokrata kohdetta itse tai antaa sen vuokrattavaksi Tahko Spalle, jolla markkinat ovat jo olemassa. Näin huoneisto maksaa itseään vuokratuloilla silloin, kun se ei ole omistajan käytössä, kertoo Virtanen.

Red Apartments sijaitsee omalla tontilla, jossa käytetään maalämpöä. Huoneistoihin kuuluu oma parveke, liikuntavälinevarasto ja autopaikka.
Makuuhuoneista löytyy omat vaatekaapit ja kahden hengen sängyt.
Huoneistossa on täysvarusteltu keittiö olohuoneen yhteydessä.
Oman saunan lauteille voi istahtaa vaivattomasti vaikka joka päivä.

Kaikki hoituu avaimet käteen -periaatteella. Tahko Spa huolehtii huoneiston vuokraamisen, siivouksen sekä muun ylläpidon, jolloin myös omistaja itse pääsee aloittamaan lomansa aina siivotussa ja lämpimässä huoneistossa sekä puhtaissa petivaatteissa.

– Konsepti on herättänyt todella laajaa kiinnostusta, ja ensimmäiset huoneistot vaihtoivat omistajaa heti, kun myynti avautui, iloitsee Virtanen.

Virtanen kertoo, että huoneistoille voidaan taata seitsemän prosentin nettotakuutuotto, kun tavallisten sijoitusasuntojen tuotto on alueesta riippuen neljästä viiteen prosenttia. Jos huoneiston antaa vuokrauskäyttöön vaikkapa vuoden kolmeksi sesonkiviikoksi, sillä saa katetuksi Virtasen mukaan koko vuoden vastikkeet, ja itselle jää käyttöön vielä 49 viikkoa.

”Huoneistot sopivat mainiosti vakituiseen asumiseen, kertoo Kalle Virtanen.

Vuonna 2016 valmistuneissa huoneistoissa on kaksi makuuhuonetta, keittiö, olohuone, sauna ja oma parveke sekä liikuntavälinevarasto ja autopaikka. Maalämmön ansiosta rakennuksen lämmitys- tai viilennyskulut ovat olemattomat. Käytännössä hoitovastikkeen päälle tulee vain 30 euron huoneistokohtainen vesimaksu kerran kuussa. Kaikissa huoneistoissa on langaton internet, joten etätyöt ja pidemmät oleskelut onnistuvat kodinomaisesta huoneistosta käsin mainiosti.

– Parasta on, että lähtiessä riittää, kun kerää omat tavarat mukaan, sammuttaa valot ja laittaa oven kiinni. Takaisin tullessa odottaa oma tuttu huoneisto. Kaupan päälle tulevat alueen oheispalvelut ja upeat luontoreitit. Hiihtoladulle on 50 metriä, kylpylä on tien toisella puolella ja golfkenttä näkyy ikkunasta, summaa Virtanen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kalle Virtanen

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä