Takaisin sivun yläreunaan

Nauti kesästä uimarannalla

Teksti Oodia toimitus | Kuvat Kuopion kaupunki/Soile Nevalainen, Oodia arkisto

Kuopion alueella on kaikkiaan yli kolmekymmentä yleistä uimarantaa. Vietä rento kesäpäivä vaikka kaikissa tai valitse suosikkisi!

Väinölänniemi

Kuopion suosituin uimaranta tarjoaa suuren hiekka-alueen ja nurmea, jolla voi ottaa aurinkoa ja pelata beach volleyta. Toinen uimalaitureista on varustettu kymmeneen metriin asti ulottuvalla hyppytornilla, jonka juurella on kuusi metriä syvyyttä. Valvotulla rannalla on muun muassa suihku-, wc- ja pukutilat
Väinölänniemi 26

Kirveslahti

Kuopion toiseksi suosituin uimaranta, Kirveslahden uimaranta, on lähellä Petosen keskustaa. Ranta syvenee tasaisesti pitkälle matkalle, joten se on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Rannalla on mahdollisuus pelata ja harrastaa sen suuren koon puolesta. Kirveslahdesta löytyy wc ja pukukopit.
Pitkäsiima

Iso-Valkeinen

Uimaranta lammen rannalla hyvien kulkuyhteyksien päässä. Aurinkoinen hiekkaranta tarjoaa auringonpalvojalle lokoisat oltavat. Ranta on nopeasti syvenevä. Iso-Valkeiselta löytyy lisäksi wc ja pukukopit.
Kallantie

Särkiniemi

Särkiniemen ranta on hieman syrjässä ja siksi hyvin rauhallinen. Ranta on pieni, mutta erittäin siisti ja turvallinen. Alue on tasainen, ja sekä nurmea että hiekkaa löytyy. Lisäksi rannalla on kiikut. Ranta syvenee tasaisesti, ja paikan päältä löytyy wc ja pukukopit.
Särkiniemenkuja

Rauhalahti

Rauhalahden uimaranta sijaitsee viihtyisällä paikalla camping-alueen tuntumassa. Ranta on suuri ja tasainen, mahdollistaen monien rantaleikkien ja pelien pelaamisen. Rannalla on uimakopit ja wc-tilat sekä kioski, josta saa muun muassa jäätelöä ja virvoitusjuomia, ja josta voi vuokrata kanootteja, kajakkeja ja vesijettejä.
Rauhankatu

Niuvan uimaranta

Erittäin tilava ja valoisa ranta, jota puut eivät varjosta ja jossa hiekka-aluetta on riittävästi leikkeihin. Vesi on tasaisesti syvenevää, ja se sopii mainiosti lapsille. Niuva on Kuopion kolmanneksi vilkkain ranta. Rannalla on pukokopit ja wc-tilat.
Niuvantie

Jaa artikkeli