Takaisin sivun yläreunaan

Nauti syksystä Tahkolla

Teksti Oodia/Essi Huttunen | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, TahkoSpa | Kaupallinen yhteistyö

Raikkaat syyskelit ja luonnon vaihtuva värimaailma kutsuvat nauttimaan Tahkon maisemista ja aktiviteeteista.

Tahkon luontopolut antavat mahdollisuuden sekä rauhalliseen taivaltamiseen että räväkämpään kuntoiluun. Neljä eripituista rengasreittiä sisältävät vaihtelevia maastoja sekä maisemia. Reittejä voi myös yhdistellä omaan tarkoitukseen sopivaksi, sillä ne on kätevästi värikoodattu vaikeustason mukaan. Tahko Spa Hotelin vastaanoton asiantuntijat osaavat neuvoa, mikä ulkoilu- tai pyöräilyreitti sopii parhaiten omaan tarkoitukseen.

Mikäli kaipaa hurjempaa menoa, kannattaa hyödyntää Tahkon monipuolisia maastopyöräilyreittejä. Maastot ovat vaihtelevia ja sopivat siten myös tavoitteelliseen kuntoiluun. Maastopyöräilyyn sopivia reittejä ovat noin 14 kilometrin mittainen Tahkomäen kierros sekä noin 20 kilometrin mittainen Rahasmäen kierros. Näiden lisäksi rinnealueelta löytyy seitsemän alamäkirataa. Pyöräilymatkan saa taittumaan näppärästi leveärenkaisilla e-fatbikeilla, joita voi vuokrata Tahko Spa Hotelin vastaanotosta.

Tahkon upeat maisemat tarjoavat puitteet ruskaretkeilylle.

 

Maltillisempaan menoon soveltuu uudistunut Huutavanholman reitti, joka tarjoaa puitteet rauhalliseen luonnon ihasteluun. Kulkemista on helpotettu reitin varrelle rakennetuilla tasanteilla, pitkospuilla ja rappusilla, mikä mahdollistaa reitillä kulkemisen myös pikkukengillä tai vaikka lasten kanssa. Pitkospuiden ja portaiden lomassa on ajoittain penkkejä, joilla voi levähtää ja nauttia virkistävästä syysilmasta ja luonnon äänimaailmasta. Viime kesänä uusittiin myös puron ylittävä silta, jolla pääsee turvallisesti kuuntelemaan juoksevan puron solinaa.

Pakkaa eväät mukaan ja lähde Huutavanholman reitille. Kuva: Oodia/Mirka Happonen

 

Sadekelin yllättäessäkin aktiviteetteja riittää. Mikäli halajaa vauhdikasta tekemistä, kannattaa suunnata vaikka keilaamaan. Tahko Spa Hotelista löytyvät puitteet myös jännittävään hohtokeilaukseen. Päivän aktiviteettien jälkeen kelpaa pulahtaa kylpylän lämpimiin vesiin. Rentouttavat poreet hellivät väsyneiden lihaksien lisäksi myös mieltä. Tasokas majoitus mahdollistaa rentoutumisen myös omassa rauhassa. Tunnelmallisen saunaillan jälkeen voi käpertyä lämpimän viltin alle hyvän kirjan kanssa.

Majoitus on myös paraatipaikalla Tahkon tapahtumia ajatellen. Oluen ja baijerilaisruuan ystävät voivat piipahtaa esimerkiksi Oktoberfesteilla 23.–25.9.2022. Lapsiperheille puolestaan puuhaa löytyy lähiliikuntapuistosta, joka sijaitsee Tahko Spa Hotelin itäpuolella. Palloja ja muita pelailuvälineitä pystyy vuokraamaan kätevästi hotellin vastaanotosta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tahko Spa Oy

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Essi Huttunen
Mirka Happonen