Takaisin sivun yläreunaan

Oi’ kuusipuu!

Teksti Oodia/Mirka Happonen | Kuvat Pixabay

Huoneen katseenkiinnittäjä on korea kuusi.

1. Vaihtoehtoiset puut

Vaihtoehtoisesti oikean kuusen tilalle erityisesti pienempään kotiin istuu sievä minikuusi eli huonekuusi. Ruukkukokoinen kuusi tuo perinteikästä joulumieltä huoneeseen viemättä suurta tilaa. Lisäksi puu on pitkäikäinen. Trenditietoisen valinta on korvata puu esimerkiksi pelkistetyillä koristeilla. Joulukoristehenkiset kuuset tuovat kotiin tunnelmaa, ja niitä on saatavina monenkokoisina ja -värisinä. Askartelijat innostuvat tekemään kuusen korvikkeet itse. Simppeli muovikuusi tuo pitkäaikaisen tunnelman kotiin, sillä sen voi pystyttää vaikka heti joulukuun alussa. Allergikot nauttivat varisemattomasta ja helppohoitoisesta kuusesta.

2. Koristeilla kauniiksi

Jokainen kuusi on omanlaisensa, ja jokaisella jouluihmisellä on omat mieltymyksensä sen koristeisiin. Toiset tykkäävät pelkistetyistä oksista, kun taas toiset innostuvat koristeiden paljoudesta. Kimaltelevia joulupalloja, kimallenauhoja ja tunnelmallisia valoja löytyy markkinoilta runsaasti jokaiselle. Koristeet saavat uudenlaisen tunnearvon, kun ne tehdään itse. Niiden askartelu sopii myös lapsille puuhaksi. Myös joulukuusenjaloissa voi hullutella. Skandinaaviseen boho-kotiin sopii koriin punottu kuusenjalka, tai hohdokkaaseen sisustukseen kultainen jalka.

3. Havuja maljakkoon

Kuusen sijaan jouluisessa sisustamisessa voi hyödyntää pelkät oksat. Havujen avulla ihanaa kuusen tuoksua saa viedyksi ympäri taloa. Kokeile laittaa oksat maljakkoon, ripusta niitä roikkumaan tai tee havuista upeita pöytäasetelmia. Asetelman voi kruunata erilaisilla valoilla tai kynttilöillä.

Jaa artikkeli