Takaisin sivun yläreunaan

Olympiatason harrastamista

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Kuopion Kaupunki/Tiina Kilvensalmi, Vicente Serra | Kaupallinen yhteistyö

Lippumäen skeittiparkki tarjoaa upeat puitteet monipuoliseen harrastamiseen.

Kuopion Lippumäessä sijaitsee olympiatason skeittiparkki, joka avattiin syksyllä 2020. Laadukasta skeittiparkkia oli toivottu vuosien ajan, ja rakennushanke nytkähtikin alun perin liikkeelle harrastajien tarpeesta sekä tahtotilasta. Paikallinen seura Kuopion rullalautailijat ry oli myös vahvasti mukana viemässä hanketta eteenpäin. Skeittauksen harrastajia on Kuopiossa paljon, joten suunnitteluvaiheessa heille toteutettiin kysely, jonka kautta pystyttiin kartoittamaan toiveita ja tarpeita.

– Skeittiparkki on Suomen suurimpia, ja sen käyttöaste on ollut kova. Vilkkaimpina kesäpäivinä kävijöitä on satoja. Parkki on loistava paikka eri lajien harrastamiseen ja omaehtoiseen liikkumiseen, kertoo Kuopion kaupungin nuoriso-ohjaaja Marko Harmaala.

Lippumäen ulkoparkki on kooltaan 2 000 neliömetriä, ja se tarjoaa loistavat puitteet skeittauksen, skuuttauksen ja BMX-pyöräilyn harrastamiseen. Jo parkin suunnitteluvaiheessa otettiin huomioon eri lajit, jotta harjoittelupaikasta saataisiin mahdollisimman monipuolinen ja laajaa harrastajajoukkoa palveleva. Parkki tarjoaa haasteita kauemmin harrastaneille, mutta on samalla myös aloittajaystävällinen. Poolista, eli skeittausaltaasta, löytyy sekä matala että syvä puoli.

– Voi sanoa, että parkista löytyy jokaiselle jotakin, aina pienestä näpräilystä isompaan tekemiseen, sanoo Harmaala, joka on itse tunnettu skeittauksen harrastaja.

Lippumäessä skuuttaajat pääsevät hiomaan taitojaan.

 

Kaikki ovat tervetulleita skeittiparkkiin harrastamaan matalalla kynnyksellä ja rennolla fiiliksellä, mutta haavereiden ja törmäyksien välttämiseksi kannattaa varmistaa yhteiset pelisäännöt. Skeittiparkki ei ole leikkipaikka, vaan harrastuspaikka. Koska eri lajien harrastajia ja menopelejä on paljon, on tärkeää, että käyttäjät noudattavat ohjeistuksia ja kysyvät muilta harrastajilta parkin toimintatavoista.

– Aina voi kysyä muilta kävijöiltä, miten parkissa kuuluu käyttäytyä tai mihin suuntaan mennään. Harrastaminen on kaikille mukavampaa, kun kunnioitetaan muita käyttäjiä ja pidetään yllä hyvää yhteishenkeä, kannustaa Harmaala.

Tulevaisuudessa toiveena olisi, että erilaisia skeittiparkkeja olisi useammassakin kaupunginosassa. Hyvällä suunnittelulla pienistäkin parkeista saadaan aikaan paljon iloa ja kohtaamispaikkoja harrastajille.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupunki

Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti