Takaisin sivun yläreunaan

6 lähimatkailijan menovinkkiä

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Tapahtumajärjestäjät | Kaupallinen yhteistyö

Päiväretki naapuripitäjän perinnemaisemiin tai kesätapahtumiin tuo loma-ajalle mukavaa vaihtelua.

Juankosken Kanavajuhla 24.7.2021

Kanavajuhlien aikaan Juankosken taajama täyttyy iloisista ihmisistä ja monipuolisesta ohjelmatarjonnasta. Koko perheen kesätapahtuma sisältää muun muassa konsertteja, markkinat ja vanhoja ajoneuvoja. Samalla reissulla kannattaa tutustua myös juankoskelaiseen ruukkimiljööseen, joka tutustuttaa historiallisiin kohteisiin ja Juicen nuoruuden elämänpiiriin.

www.juankoski.fi

 

 

Aktiivinen Maaninka

Kesällä kannattaa suunnata nokka kohti Maaninkaa, kun alue juhlii markkinoiden ja perinnepäivien merkeissä. 3.–4.7.2021 pääsee tutustumaan Perinnepäiville, jotka järjestetään Tuovilanlahdessa. 24.7. tori täyttyy markkinoista oheisohjelmineen. 25.7. kannattaa vierailla Ahkiolahdessa, jossa juhlitaan kesää kanavamarkkinoiden merkeissä.

www.maaninka.fi

 

 

Vehmersalmen koko perheen kesätapahtuma 3.7.2021

Koko perheen kesätapahtumassa on luvassa yhdessäoloa ja huumoripitoista taikuutta. Laivanrannassa klo 13–15 järjestettävä tapahtuma kutsuu kokoon vehmeriläiset, mökkiläiset ja muut kesäriennoista innostuneet lomalaiset. Ohjelmassa on Taikuri Puijon Paronin esitys, katumaalausta ja muurinpohjalettupuhvetti. Tapahtumassa ei ole pääsymaksua.

www.koyvehmersalmi.fi

 

 

Idyllinen Nilsiä

Nilsiä on aktiivinen paikkakunta, jonka vilkkaalla kesätorilla ja satamaravintolassa voi viettää viettää viihdyttävän kesäpäivän. Kulttuurinnälkäisten kannattaa tutustua muun muassa Nilsiän kivikirkkoon, Ukko-Paavon muistomerkkiin ja Paavo Ruotsalaisen museoituun kotitilaan Aholansaaressa. Kesän aikana Louhosareenalla tulossa jälleen kulttuurielämyksiä. Komeita maisemia tarjoavat Tahkovuori, Pisan luonnonsuojelualue ja Kinahmin selänne.

www.nilsia.fi, www.louhosareena.fi

 

Riistavesipäivät 17.–18.7.2021

Riistavesipäiviä juhlitaan heinäkuussa näyttelyiden merkeissä. Manttu avaa Eeva Tuunaisen johdolla ovensa kuvataiteilijoiden yhteisnäyttelylle, joka on vierailijoiden ihasteltavissa 25.7. asti. Leivän historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Riistaveden kotiseutumuseoon, jossa on heinäkuun ajan nähtävillä kiertävä Ruisleipä-näyttely.

www.riistavesi.fi

 

Karttulan pienoisfestivaali 10.7.2021

Suosittu piknik-konsertti järjestetään jälleen Leväsen rannalla, Tepposten pihapiirissä. Konsertissa esiintyvät sopraano Marjukka Tepponen ja laulaja-lauluntekijä Annika Tepponen sekä monia muita alan huipputekijöitä. Ohjelmassa on tunnettuja sävelmiä näyttämöltä oopperasta elokuviin. Ilta huipentuu konserttitansseilla Syvänniemen Hermannilla kello 20.30, jossa iltaa tahdittaa Sami Saari ja Jazzpojat.

www.karttula.com

Huomioithan, että koronatilanne voi vaikuttaa järjestettäviin tapahtumiin. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot toimijoiden www-sivuilta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupunki

Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen