Takaisin sivun yläreunaan

Iloa ja riemua liikunnasta

Teksti Oodia/Sari Kinnunen | Kuvat Kehitysyhtiö Savogrow/Sofia Tenhunen

Liikunta on yksi hyvinvoinnin peruspilareista. Kuopiosta löytyy paljon liikuntapaikkoja, jotka tarjoavat runsaasti hauskaa tekemistä kaikenkuntoisille liikkujille.

Bellanranta

Siikaranta 9
Saaristokadun alkupäässä sijaitseva Bellanranta tarjoaa aktiviteetteja ja elämyksiä kaikille. Alueella on mahdollista harrastaa monipuolisesti sisällä sekä ulkona. Pallopelien ystävä voi pelata padelia, kokeilla taitojaan petankissa tai kisata minigolfradalla. Perheen pienimpien takuuvarmoja suosikkeja ovat sisäleikkipuisto HopLop sekä liikuntakeskus Huippu Centerin huikea trampoliiniareena. Vauhtia kaipaavat pääsevät ajamaan ekologisilla sähköautoilla Suomen pisimmällä ulkoradalla Motorsport Kuopiossa. Vesiurheilukeskus Bella Wakessa pääsee kokeilemaan erilaisia vesiurheilulajeja ja haastamaan itsensä veden päällä kelluvassa ilmatäytteisessä vesipuistossa. Huippu Centerin liikuntakeskuksesta löytyvät kuntosali ja ryhmäliikuntamahdollisuudet. Aktiviteettien jälkeen voi rentoutua Saanan saunassa ja kylpylässä. Bellanrannan alueelta löytyy myös Koiramekka, jossa karvaiset kaverit pääsevät purkamaan energiaansa agilityradalle.

Väinölänniemi

Väinölänniemi
Keskustan tuntumassa oleva Väinölänniemi on kuopiolaisille tuttu kesäpäivien viettopaikka. Vänärillä sijaitsee Kuopion suosituin uimaranta, jossa on mahdollista kokeilla vesiurheilulajeja, kuten SUP-lautailua tai melontaa. Näiden lisäksi rannan kahvilasta voi vuokrata erilaisia vesileluja ja pihapelejä, kuten mölkyn, petankikuulia, kroketin tai beachfrisbeen. Rannalta löytyy myös beachvolley-, tennis- ja padelkenttiä. Väinölänniemeä kiertävän lenkkipolun varrelta löytyvät myös koripallokenttä sekä yleisurheilu- ja jalkapallostadion. Uusimpana alueella on tenniskenttien viereen avattu ulkokuntosali, josta löytyy hyvä valikoima erilaisia kuntolaitteita.

Lippumäki

Uimahalli: Petosentie 8, Urheiluhalli: Rauhalahdentie 68
Lippumäen alueelta löytyy runsaasti erilaisia liikuntapaikkoja. Täysin remontoidussa uimahallissa pääsee uimaan sekä vesijuoksemaan, ja tarjolla on myös virtuaalinen vesijumppamahdollisuus. Uimahallin yhteydessä toimivat kaupungin tilavin kuntosali ja ryhmäliikuntatila tarjoavat monipuoliset urheilumahdollisuudet. Urheiluhallista voi varata vuoron muun muassa futsalin, salibandyn, sulkapallon tai pickleballin pelaamiseen. Urheiluhallin läheisyydestä löytyvät jalkapallokentät, kuplahalli sekä jäähalli, joissa harjoittelevat esimerkiksi nuoret jalkapallo-, jääkiekko- ja taitoluistelulupaukset. Urheilualueelta löytyy pienpelialue sekä 2 000 neliömetrin kokoinen skeittiparkki, jossa pääsee hiomaan omia taitoja skeittilaudalla, skooteilla tai BMX-pyörillä.

Kaikki Kuopion kaupungin yli 700 liikuntapaikkaa sisällä ja ulkona löytyvät osoitteesta www.kuopio.fi/liikkuva-kuopio

Jaa artikkeli

Tekijät

Sari Kinnunen