Takaisin sivun yläreunaan

Palkittu urakoija hoitaa remontit ja asbestikartoitukset

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Monipuolinen ja laadukas korjausrakentamisen ammattilainen maalaa, saneeraa ja restauroi.

Tarvitseeko asentaa telineitä tai koukkuja, korjata vesivahinko tai tehdä kokonainen rivitalo? Maalaamo Vernissan palvelukatalogista löytyvät nämä kaikki ja paljon muuta. Viime aikoina kysyntä on kasvanut varsinkin asbestitöissä.

– Asbestitöitä ja -kartoituksia olemme tehneet pari vuotta pienempiin ja isompiin kohteisiin. Alun perin kouluttautumisen tarkoitus oli jouduttaa omia projektejamme, kun asbestityöntekijä löytyisi omasta takaa. Nyt teemme niitä muillekin tarvitsijoille, kertoo työnjohtaja Kari Miettinen.

Syksyisin ja talvisin hommat siirtyvät sisälle ulkotöiden loputtua. Kaudella tehdään paljon nostokoriautopalveluita sekä pudotetaan lumia rakennusten katoilta. Nostokorilla päästään jopa 28 metrin korkeuteen, mikä tarkoittaa lähes kymmenkerroksista rakennusta. Viime talvena lumia pudotettiin täysipäiväisesti useamman hengen voimin.

Sanna Salpakari ja Kari Miettinen palvelevat erilaisilla työmailla vuoden ympäri.

 

Vahvasti kausiluonteisen yrityksen palveluksessa on noin 25–60 maalaria, kirves-, laatta- ja mattomiestä. Erilaajuisia kohteita tehdään vuosittain useampia satoja, ja yrityksen pääasiakkaita ovat tällä hetkellä taloyhtiöt. Väkimäärä vaihtelee kaudesta ja vuodesta riippuen.

Maalaamon perusti yrittäjä Marko Ruotsalainen vuonna 2006, ja se kuuluu Pintaurakoitsija ry:n jäseniin. Yritys on palkittu vuonna 2014 vuoden pintaurakointiyrityksenä. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen poikkeuksellisen hyvin hoidetulla taloushallinnolla, kasvuhakuisuudella ja kannattavuudella. Yrityksen toiminta on laajentunut Kuusamo–Ruka–Oulu-alueille.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Maalaamo Vernissa Ky

Varikkokatu 2, 70620 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen