Takaisin sivun yläreunaan

Tahko Spalle arvostettu Sustainable Travel Finland -merkki

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Shutterstock | Kaupallinen yhteistyö

Kestävä matkailu on nouseva trendi ja arvo, jota matkailijat arvostavat. Irtiotto etätyöarkeen kannattaakin suunnitella lähelle.

Tahkon aluetta halutaan kehittää ja se halutaan tehdä kestävää kasvuun pyrkien luontoa sekä paikallisuutta kunnioittaen. Jälleen on otettu yksi askel kohti vastuullisempaa matkakohdetta, sillä helmikuun alussa Tahko Spa Hotelille myönnettiin arvostettu Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (SFT) -merkki. Yrityksellä on jo entuudestaan Ekokompassi-sertifikaatti, jonka tarkoituksena on saada kertynyt vastuullisuuteen liittyvä tieto, taito ja osaaminen paremmin asiakkaiden tietoisuuteen.

Reissua Tahkovuoren kainaloon voikin suunnitella kevyin mielin, sillä alueen yritykset ovat sitoutuneet noudattamaan erilaisia kestävän matkailun periaatteita. Tahko Spa Hotel on yksi niistä 20 yrityksestä, joiden tavoitteena on hankkia SFT-merkki koko Tahkon matkailualueelle.

Matkailualue voi saada merkin, mikäli 51 prosenttia alueen ympärivuotisista yrityksistä täyttää Visit Finlandin asettamat tavoitteet. Lisäksi mukana pitää olla vähintään 51 prosenttia alueen suurimman liikevaihdon yrityksistä. Alueen tavoitteena on saavuttaa merkki vuoteen 2024 mennessä.

Suomalaiset ovat pandemiavuosien siivittäminä heränneet kotimaanmatkailuun aivan uudella tavalla, ja saman trendin ennustetaan jatkuvan. Kotimaan- ja lähimatkailu ovat vastuullista matkailua parhaimmillaan.

Etätyöpäivän lomassa voi hyvin käydä hiihtolenkillä.

 

Matkamessujen matkailututkimus ja lomamatkaennuste 2022 mukaan yhä useampi suomalainen haluaa matkustaa kotimaassa. Aiemmin kotimaan matkailua suunnitteli vain noin puolet suomalaisista, mutta uusimman tutkimuksen mukaan tänä vuonna kotimaassa aikoi matkailla peräti neljä viidestä suomalaisesta.

Mikäli etätyöarkeen kaipaa maisemanvaihdosta tai mieli haikailee loistavan latuverkoston ääreen, on Tahko loistava matkakohde myös vastuullisuuden näkökulmasta. Alueelta löytyvät kaikki talvisen etätyömatkan elementit eli toimiva internet, upea miljöö sekä kodinomainen majoitus.

Työmatkoihin käytetyn ajan voi vaihtaa vaikkapa hiihtämiseen pitkin Tahkon upeita maisemia. Alueen latuverkostolle pääsee suoraan majapaikan ovelta, ja se kiertelee pitkin vaihtelevia maastoja. Valaistuja latuja on noin 20 kilometriä, ja yhteensä latuverkostoa on lähes 70 kilometriä.

Tahko Spa Hotellin tasokkaat huoneistot takaavat kodinomaisen majoituksen. Tyylikkäistä huoneistoista löytyvät tarvittavat keittiökoneet, astian- ja pyykinpesukoneet, ruuanlaittovälineet, astiat ja ruokailuvälineet sekä vaatteiden kuivauskaappi ja liinavaatteet. Huoneistoihin kuuluu myös autopaikka ja liikuntavälinevarasto. Etätyöläisten apuna on langaton WLAN-yhteys, joka takaa nopean ja vaivattoman työskentelyn, minne päin maailmaa tahansa.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tahko Spa Oy

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä