Takaisin sivun yläreunaan

Polku omannäköiseen elämään

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Topias Tölli | Kaupallinen yhteistyö

Työelämän murroksessa oma toimeentulo hankitaan palkkatöillä, yrittäjyydellä tai näiden yhdistelmällä. Palkkatöistä voi siirtyä yrittäjyyteen tai toisin päin, sillä vaihtoehtoja on runsaasti eikä minkään ratkaisun tarvitse olla ikuinen.

Kohti kasvua ja kansainvälistymistä

Kuopio on vahvasti kasvava ja kehittyvä kansainvälinen yliopistokaupunki, jossa on tilaa monenlaisille yrityksille. Business Kuopio kokoaa yhteen kaikki Kuopion kaupungin yrityksille tarkoitetut palvelut, asiantuntija-avun ja verkostot. Kun yrityksen on aika kasvaa, etsiä uusia toimitiloja, kehittää toimintaa tai laajentua uusille markkina-alueille, Business Kuopion asiantuntijat verkostoineen auttavat.

Verkostoon kuuluvat muun muassa TE-palvelut, ELY-keskus, Kuopionseudun Uusyrityskeskus, BusinessCenter, oppilaitokset, kauppakamari ja yrittäjäjärjestöt. Verkostoitumalla yrityspalvelut voivat tuottaa lukuisan määrän palveluita yhden luukun taktiikalla: riittää, että asiakas menee yhden toimijan luokse ja sieltä avautuvat kaikki mahdollisuudet asiantuntijoineen.

Business Kuopio, www.businesskuopio.fi

Löydä oma polkusi

Suuntaa omalle urapolulle voi etsiä Kuopion Navigaattorista, osoitteesta Torikatu 5. Navigaattori kokoaan yhteen asiantuntijat ja verkostot, joiden avulla lähdetään purkamaan asiakkaan tilannetta. Uraohjauksessa kartoitetaan asiakkaan tulevaisuuden suunnitelmia, joita voivat olla esimerkiksi uusi työpaikka, lisäkouluttautuminen tai yrittäjyys.

Yrittäjyydestä kiinnostuneiden kanssa keskustellaan yritysideasta matalalla kynnyksellä. Asiakkaan kanssa sparraillaan ja etsitään sopivat verkostot sekä varmistetaan toimeentulo myös yrittäjyyden alkumetreillä. Nuorille alle 30-vuotialle alkaa tänä syksynä Start up -pilottihanke, jossa valmistellaan vuorovaikutteista polkua yrittäjyyteen. Kun yritys kasvaa, työnantajapalveluiden kautta se löytää uusia työntekijöitä. Yrittäjille ja työnantajille on tarjolla monipuolisesti tukea ja palveluita yritystoiminnan eri vaiheisiin asiantuntijaverkostojen avulla.

Kuopion Työllisyyspalvelut, www.kuopio.fi/navigaattori

Business Kuopion Jari Kosonen, Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen Tarja Pöyhönen ja Kuopion työllisyyspalveluiden Jari Parkkonen rohkaisevat kaikkia innokkaita kokeilemaan siipiään yritysmaailmassa.

 

Kiinnostaako yrittäjyys?

Hähmäisetkin liikeideat muuttuvat Kuopion seudun Uusyrityskeskuksella liiketoimintasuunnitelmiksi ja kannattavuuslaskelmiksi. Uusyrityskeskuksen asiantuntijat auttavat liikeidean sparrailussa ja käytännön asioiden pohtimisessa, kuten onko myyntiä ja asiakkaita riittävästi. Asiantuntijoilta saa apua myös byrokratiaviidakkoon, kuten starttirahan hakemiseen sekä yrityksen rekisteröintiin. Nykyään monet testaavat yrittäjyyttä ensin sivutoimisesti esimerkiksi kevytyrittäjyyden kautta. Myös yritysosto voi olla hyvä tapa aloittaa yrittäjyys.

Uusyrityskeskuksella on kattava asiantuntijaverkosto, johon kuuluu muun muassa tilitoimistoja, pankkeja, vakuutusyhtiöitä, mainostoimistoja sekä oppilaitokset – eli kaikki aloittavan yrityksen tarvitsemat palvelut. Asiantuntijoiden kanssa voi sopia maksuttoman alkusparrauksen, jossa tuore yrittäjä voi kysyä mielenpäällä olevia asioita sekä löytää itselleen oikeanlaiset palvelut.

Kuopionseudun Uusyrityskeskus, www.kuopionseudunuusyrityskeskus.fi

Iskikö uniikki liikeidea?

Jos innovaatiosalama iski täysin uudenlaiselle liikeidealle tai -konseptille, suunnaksi kannattaa ottaa BusinessCenter. Asiantuntijat auttavat kasvavia yrityksiä, joiden aikeena on kehittää olemassa olevan liikeidean lisäksi myös uusia tuotteita tai palveluita.

Jos idea on vielä raakile, voi ensimmäisenä askeleena osallistua Havuja#!@%&! Bootcamp -innovaatioleirille. Kyseessä on viikonlopun kestävä ideakiihdytysohjelma, josta saa tietoa ja työkaluja muun muassa liikeidean synnyttämiseen, kaupallistamiseen sekä todellisen markkinapotentiaalin löytämiseen. Business Center on osa Business Kuopion palvelutarjontaa, ja Pohjois-Savon oppilaitosten kanssa tapahtuva yhteistyö liittyy kiinteästi sen toimintaan.

BusinessCenter, www.bcpohjois-savo.fi

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Business Kuopio

Kuopion kaupungin yrityspalvelu ja Invest & Grow in Kuopio Region
Valtuustotalo
Suokatu 42 D 3 krs
70111 Kuopio
www.businesskuopio.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Topias Tölli