Takaisin sivun yläreunaan

Vastuullinen lomakohde löytyy läheltä

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Oodia/Roosa Palokangas | Kaupallinen yhteistyö

Vastuullinen matkailija voi esimerkiksi kiinnittää huomiota kulkuvälineeseen, matkailukohteen ympäristöystävällisyyteen ja luontokohteiden kunnioittamiseen.

Vastuullisuus nostaa yhä enemmän päätään niin matkailijoiden kuin matkailuyritysten keskuudessa. Matkailun aiheuttamaa ympäristöhuolta voi keventää minimoimalla oman hiilijalanjäljen ja valitsemalla vastuullisen lomakohteen. Kestävää matkailua tarjoavat lomakohteet tunnistat muun muassa pitkällä aikavälillä toteutetuista ympäristöteoista, vastuullisista ruokaelämyksistä ja ympärivuotisesta toiminnasta.

Mira Parviainen kannustaa vuokraamaan Tahko Spasta pyörän ja lähtemään seikkailemaan alueen upeisiin maisemiin.

 

Vastuullinen lomakohde löytyy useimmiten läheltä kotoa. Lähilomailu kuormittaa vähemmän luontoa ja on usein budjettiystävällisempi valinta. Suosittu lomakohde Tahko on kehittynyt ympärivuotiseksi lomakeskukseksi ja sijaitsee vain tunnin matkan päässä Kuopiosta.

Vesistöjen syleilemä Tahko on viemässä vastuullista matkailua aivan uudelle tasolle. Lomailijat voivat nauttia alueen monipuolisista elämyksistä tietäen, että matkailuelinkeinon kestävyyttä kehitetään pitämällä huolta ympäristöstä ja paikallisista ihmisistä. Alueen yrityksiltä edellytetään yhä enemmän erilaisia kestävän matkailun periaatteita.

– Osallistumme omalta osaltamme ympäristötyöhön muun muassa kouluttamalla työntekijöitä ja innostamalla heitä kohti vastuullisempaa toimintaa, kertoo Mira Parviainen Tahko Spa Hotellista.

Tahko Spa Hotel on Tahkon sydämessä sijaitseva matkailukeskus, jolle luonnon resurssien säästäminen on tärkeä teema. Tahko Spa Hotellille myönnettiin arvostettu Ekokompassi-sertifikaatti, jonka tarkoituksena on saada kertynyt vastuullisuuteen liittyvä tieto, taito ja osaaminen paremmin asiakkaiden tietoisuuteen.

– Prosessin aikana pääsi miettimään, miten voimme lisätä positiivisia tekoja omassa toiminnassamme, Parviainen kuvailee.

Ekokompassi-sertifikaatti myönnetään yritykselle, kun sille räätälöityä kymmenen kriteerin ohjelmaa on noudatettu puolesta vuodesta vuoteen. Sertifikaatin saanut yritys on velvollinen raportoimaan toiminnastaan vuosittain Ekokompassille säilyttääkseen saadun tunnuksen. Tahko Span toimenpiteet liittyvät muun muassa jätehuoltoon, henkilöstön vastuuajattelun lisäämiseen ja ympäristöystävällisten pesuaineiden käyttöön kylpylässä ja majoituksessa.

– Sujuvan kierrätysjärjestelmän rakentaminen oli meille vasta alkua, sillä haluamme tulevaisuudessa kiinnittää huomiomme yhä enemmän monille matkailijoillekin tärkeisiin ympäristökysymyksiin, kertoo Parviainen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tahko Spa Oy

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen