Takaisin sivun yläreunaan

Padelvarusteita jokaiselle

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Padelharrastajien karkkikauppa on täynnä mailoja, palloja ja muita lisävarusteita.

Padel on sosiaalinen laji, jossa on matala aloituskynnys. Laji on niin trendikäs, että Kuopioonkin tulee jatkuvalla syötöllä uusia kenttiä. Mailat, kengät, pallot ja oheistarvikkeet lajiin löytyvät aivan Kuopion keskustasta Vuorikadulta, jolla sijaitsee Suomen ainoa padeliin erikoistunut kivijalkamyymälä ja verkkokauppa.

– Autan kaikkia löytämään itselle sopivan mailan. Taustatiedoksi riittää usein, onko asiakkaalla esimerkiksi tennistaustaa, miten paljon hän on pelannut ja millaisella mailalla mahdollisesti nyt pelaa, kertoo Jari Heimola, toinen PadelKunkun yrittäjistä.

Taustalla hylly täynnä padelmailoja, edessä ihminen pitää padelmailaa käsissään ja katsoo kameraan.
PadelKunkun yrittäjä Jari Heimola on innokas padelin pelaaja. Häneltä löytyy vinkit oikeanlaisen mailan ja muiden varusteiden hankintaan.

 

Mailoilla on eroa, sillä niitä on erimuotoisia ja -painoisia. Usein naisille ja aloittelijoille sopii kevyempi 340–360 gramman maila. Miehet ja enemmän voimaa käyttävät henkilöt puolestaan hyötyvät painavammasta 360–375 gramman mailasta. Jo viiden gramman ero tekee paljon, joten kaikki kaupan mailat on punnittu ja niistä on mitattu tasapainopiste sekä varren paksuus ja pituus.

– Monesti ostomaila on käteen liian kapea, jolloin sitä voi suoraan tuunata gripillä. Jokaisesta mailasta on olemassa kokeiluversio, joten paikalliset saavat testata sitä ennen ostopäätöstä, Heimola kertoo.

Kahden seinän verran erilaisia mailoja ja muita varusteita PadelKunkun myymälässä.
Kevyen taustakartoituksen ja demomailojen avulla jokaiselle löytyy omaan pelityyliin sopivat mailat.

 

Heimola lupaa auttaa kivijalka- ja verkkokauppa-asiakkaita löytämään sopivat varusteet. Liikkeestä löytyy mailoja peräti seitsemältä eri merkiltä, ja valikoima kasvaa koko ajan. Heimola pyrkii tuomaan liikkeeseensä laadukkaita vaihtoehtoja pienemmiltä eurooppalaisilta tehtailta. Kaikkien tuotteiden hinnoittelussa pyritään järkihinnoitteluun. Mailoja löytyy kattavasti 75–420 euron välillä.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

PadelKunkku

Vuorikatu 30, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen