Takaisin sivun yläreunaan

Syvällinen ooppera koskettaa

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Aholansaari | Kaupallinen yhteistyö

Mieleenpainuvana kesäpäivänä tunnelmoidaan oopperassa ja nautitaan herkullisesta ateriasta.

Kuluvana vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta arvostetuimpiin suomalaisiin musiikintekijöihin lukeutuvan Joonas Kokkosen syntymästä. Kokkosen menestysooppera Viimeiset kiusaukset palaa juhlavuoden kunniaksi Aholansaareen ulkoilma-teatteriin elokuun 21. ja 22. päivä.

Musiikintekijän ainoaksi jäänyt teos kertoo 1800-luvun nilsiäläisen talonpojan ja maallikkosaarnaajan Paavo Ruotsalaisen viimeisistä elintunneista Aholansaaren kodissaan. Konserttiversiona esitettävä teos on herkkä kuvaus ihmisenä olemisesta ja ihmisen suhteesta Jumalaan.

Aholansaaressa eläneen talonpojan Paavo Ruotsalaisen (Esa Ruuttunen) ja hänen puolisonsa Riitan (Satu Vihavainen) tarinaa kuullaan kosketavassa oopperaesityksessä kesällä Aholansaaressa.

 

– Kuolema on tietenkin aiheena koskettava. Huippuluokan esiintyjät Esa Ruuttunen ja Satu Vihavainen saavat katsojat varmasti vaikuttumaan, lupaa Aholansaaren toimitusjohtaja Anne Tuomainen.

Oopperaesityksen kruunaa maukas lounas tai illallinen. Kolmen ruokalajin buffet vie paitsi juhlatunnelmaan, antaa myös mahdollisuuden päästä jututtamaan päivän esiintyjiä. Sekä ooppera- että ruokailuliput voi varata Aholansaaren kautta. Oopperaliput kustantavat 55 euroa (sis. laiva-matkan), ja ne voi hankkia myös Tiketistä.

– Mikäli maalaisidyllistä ei malta palata illalla mantereelle, voi saaresta varata lipunvarauksen yhteydessä esimerkiksi mökin, vinkkaa Tuomainen.

Aholansaareen pääsee Sääskiniemen laivalaiturilta säännöllisesti liikennöivällä laivalla. Saari on kesäisin ihanteellinen retkikohde lapsiperheille, sillä alueelta löytyy muun muassa kaksi uimarantaa, runsaasti ulkoaktiviteettimahdollisuuksia ja maukasta kotiruokaa.

Huom. Esitys siirtyy elokuulle 2022. Lisätietoja löytää Aholansaaren Facebook-sivuilta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Aholansaari

Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen