Takaisin sivun yläreunaan

Liikunnan iloa puistojumpasta

Teksti Oodia/Joona Paakkanen | Kuvat Kuopion kaupunki/Vicente Serra | Kaupallinen yhteistyö

Puistojumpat ovat varma kesän merkki. Kuopion kaupunki liikuttaa kuntalaisia kaikille avoimissa ryhmäliikuntatapahtumissaan.

Kesäiset puistojumpat ovat suosittuja. Pitkän talven jälkeen on mukavaa jumpata puistossa, jossa voi liikunnan ohessa nautiskella kesäisestä luonnosta. Tuttuun tapaan Kuopion kaupunki järjestää yhteisiä puistojumppia kuntalaisille.

Kuopion kaupungin liikunnanohjaaja Päivi Partanen korostaa tapahtumien matalaa osallistumiskynnystä. Ohjatut jumpat ja muut ryhmäliikunnat soveltuvat kaikenikäisille, -kokoisille ja -tasoisille liikkujille. Liikkeitä tehdään omaan tahtiin ja iloisin mielin.

– Jumpat ovat luonteeltaan kepeitä, ja ne sopivat ihan jokaiselle. 45 minuutin aikana tehdään alkulämmittely, lihaskuntoliikkeitä ja venyttelyt. Jokainen tekee liikkeet omaan tahtiin ja omalla tavalla. Reipastakin menoa on luvassa, jos osallistuja näin haluaa, Partanen kuvailee.

Puistojumppien lisäksi tarjolla on suosittua kahvakuulailua liikunnanohjaajien johdolla. Kesäkuun alussa 3.6. starttaavat kahvakuulatunnit järjestetään torstai-iltapäivisin Kuopio-hallin puistoalueella. Alkamisajankohdat tarkentuvat myöhemmin kevään kuluessa.

Puistojumpat sopivat kaiken tasoisille liikkujille.

 

– Kahvakuulailua kannattaa tulla rohkeasti kokeilemaan, vaikka ei olisi lajia ennen harrastanutkaan. Kahvakuulailuun on ennakkoilmoittautuminen puhelimitse. Oman kahvakuulan voi ottaa mukaan, mikäli sellainen löytyy, mutta myös lainattavia kahvakuulia on saatavilla. Partanen kertoo.

Partanen kehottaa kaikkia rohkeasti mukaan nauttimaan ryhmäliikuntatuntien yhteisöllisyydestä. Puistojumppia järjestetään Kuopion keskustaajaman lisäksi ympäröivissä maaseututaajamissa, Nilsiässä, Maaningalla, Riistavedellä, Vehmersalmella, Juankoskella ja Karttulassa.

– Kaikki tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia. Tapahtumissa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia, ja näin ollen muutokset toimintaan voivat olla mahdollisia. Ajankohtaisen tiedon voi varmistaa Liikkuva Kuopio-sivuilta, Partanen muistuttaa.

Tapahtumien alkamisajankohdat tarkentuvat myöhemmin keväällä. Suunnitteilla on muutakin monipuolista toimintaa, joka tarkentuu lähempänä kesää. Ajankohtaiset tiedot päivitetään Liikkuva Kuopio -sivustolle sekä Kuopion Seinä -tapahtumaportaaliin.

– Tervetuloa mukaan jumppaamaan! Yhdessä liikkuessa kunto nousee, mieli virkistyy ja saa uusia mukavia tuttavuuksia, Partanen iloitsee.

Katso kesän 2021 puistojumppien aikataulut täältä > 

www.liikkuvakuopio.fi

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupunki

Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Joona Paakkanen