Takaisin sivun yläreunaan

Lastenteatteria ja menestysoopperaa saarimiljöössä

Teksti Aholansaari/Henna Niiranen | Kuvat Aholansaari, Lastenteatteri Loihu ja Teatro Productions | Kaupallinen yhteistyö

Museo- ja lomakeskus Aholansaari Tahkon kupeessa on historiallinen ja luonnonkaunis kohde, joka kutsuu kaikenikäiset viihtymään ja nauttimaan kesästä.

Saareen saavutaan laivalla, joten ensimmäinen elämys koetaan ”miniristeilyn” muodossa noin 10–15 minuutin laivamatkalla Syvärijärven aalloilla. Etenkin perheen pienimmille tämä on varmasti jännittävä ja hauska kokemus.

Kesäinen lomapäivä kuluu muun muassa tutustuen saaren museokohteisiin: Paavo Ruotsalaisen kotimuseoon Paavon pirttiin sekä Hyvämäen kesäpappilaan. Runsaan ja herkullisen noutopöytälounaan tarjoilee Ravintola Hunajanpisara, ja sen voi nauttia katetulla terassilla järvimaisemaa ihaillen. Kaksi hiekkarantaa ovat vesipetojen käytössä, ja rantasaunan voi varata etukäteen omaan käyttöönsä.

Kesäpäivä kuluu rennosti perheen kesken vaikkapa pihapelejä pelaillen – tai sitten voi vaikka vuokrata soutuveneen ja lähteä järvelle. Mikäli saaressa haluaa yöpyä, on lomakeskuksessa valittavissa rantamökkejä ja saunallisia huoneistoja huoneistohotellissamme. Myös telttailu omin varustein onnistuu. Saaressa onnistuvat mainiosti myös ryhmäretket ruokailuineen ja opastettuine historiakierroksineen.

Kesällä 2022 Aholansaaressa nähdään sekä lastenteatteria että menestysoopperaa. Lastenteatteri Loihu kutsuu koko perheen mukaan konserttiin, jossa katsojakin pääsee osaksi tarinaa. Konsertti kantaa nimeä Sillee kevyesti vaan maailman parhaat biisit, ja se esitetään 2.7.2022 kello 14.30 Aholansaaren katetussa ulkoauditoriossa.

Kulttuurinnälkäisille on tarjolla Joonas Kokkosen menestysooppera Viimeiset kiusaukset, jonka historialliset tapahtumat sijoittuvat Aholansaareen. Kokemus on taatusti vaikuttava, ja tunnelmaa syventääkseen voi yhdistää vierailuun tutustumisen Paavon pirttiin, jossa Paavo Ruotsalainen koki ”viimeiset kiusauksensa”. Ooppera esitetään 20.8.2022 kello 15.

Aholansaaren kesä on täynnä kaunista luontoa, kulttuurielämyksiä koko perheelle, historian havinaa, herkullista ruokaa ja rentoa puuhailua. Tule ja koe aito kesä Aholansaaressa!

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Aholansaari

Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli