Takaisin sivun yläreunaan

Tuusniemi kutsuu

Teksti Tuusniemen kunta | Kuvat Tuusniemen kunta | Kaupallinen yhteistyö

Tuusniemi tähtää menestykseen kuntamurroksessa rohkeasti rakkaudella.

Piskuisessa reilun 2 500 asukkaan Tuusniemen kunnassa vapaa-ajan asuntoja on jo noin 1 350 kappaletta. Asukkaiden hyvinvointiin ja vapaa-ajan palveluihin panostetaan, mikä näkyy yhteisöllisyytenä ja erilaisina harrastusmahdollisuuksina.

Kuten Tuure Kilpeläinenkin vierailullaan ylisti kuntaa, retkeilymahdollisuudet ovat mahtavat Seinävuorella, Luostarivaelluksella ja Puistosataman melontareiteillä.

Luontomatkailupalveluja on tarjolla runsaasti majoituksesta ohjelmapalveluihin. Kuntakeskus sijaitsee Pohjois-Savon maakuntajärven, Juojärven, rannalla. Toinen suuri vesistö Tuusniemellä on Suvasvesi, joka sijaitsee Tuusniemen, Leppävirran ja Kuopion alueilla. Suvasvesi on pala kulttuurihistoriallisesti arvokasta Heinäveden reittiä. Puhtaat ja kirkasvetiset järvet tarjoavat hienot puitteet asumiseen sekä matkailu- ja kalastuselinkeinoille.

Tuusniemen vierasvenesatama valittiin Vuoksen vesistön vuoden 2018 vierasvenesatamaksi. Perusteluina valinnassa olivat muun muassa paikan siisteys ja viihtyisyys, kauppojen ja palveluiden läheinen sijainti sekä matka- ja perheveneilyn edistäminen. Toukokuusta syyskuuhun satama herää elämään.

Ja mikäpä Tuusniemellä olisi asua. Tarjolla on runsaasti edullisia upeita rantatontteja tai rannan läheisyydessä sijaitsevia tontteja. Uusia rantatontteja on parhaillaan kaavoituksessa vain 50 kilometrin päässä Kuopiosta.

Kesällä 2020 kuvatussa elokuvassa sotamies Duus perustaa perheen Tuusniemelle.

 

Tuusniemellä kiertää perimätietona tarina sotamies Duusista, joka asettui asumaan Juojärvessä sijaitsevaan niemeen. Niemi ristittiin Duusin mukaan Tuusniemeksi, mistä koko kylä sai myöhemmin nimensä.

Tuusniemen maisemissa kuvattiin kesällä 2020 elokuva Duusin tarinasta ja Tuusniemen synnystä. Elokuva sisältää romanttisia juonenkäänteitä, juonittelua ja kauniita naisia. Elokuvan ensi-ilta oli 14.11.2020 Tuusniemellä ja 20.11.2020 Kuopiossa.

Kankaalan ja Sepäntien yritysalueella on 12 hehtaaria uutta teollisuusaluetta aivan Valtatie 9:n varrella. Yritysalue on hyvin saavutettavissa, ja liikenneyhteydet soveltuvat myös raskaille HCT-tasoisille kuljetusajoneuvoille.

Teollisuusalueelle on laadittu puun- ja biojalostuksen konsepti, mitä toteuttamaan haetaan yrityksiä. Kunta pyrkii muodostamaan liiketoiminnoista toisiaan tukevan kokonaisuuden Luonnonvarakeskus ja Itä-Suomen yliopisto kumppaneinaan. Tuusniemi sijaitseekin Itä-Suomen yliopiston Kuopion ja Joensuun kampusten keskipisteessä.

Tuusniemellä on paljon mikro- ja pienyrityksiä, joista suurin työllistäjä on vuonna 1978 perustettu perheyritys Paakkilan Konepaja.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tuusniemen kunta

Timo Kiviluoma
puh. 044 720 9047
timo.kiviluoma@tuusniemi.fi

Tuija Valta
puh. 044 7209 040
tuija.valta@tuusniemi.fi

www.tuusniemi.fi

Jaa artikkeli